Діяльність вишів оцінюється за допомогою інтегрованого індексу, що включає три комплексні складові: якість науково-педагогічного потенціалу, якість навчання, міжнародне визнання.

Нинішнього року рейтинг «Топ-200 Україна» відзначає свій ювілей — він виходить уп’яте. За час роботи проекту університети, що входять до першої десятки і першої двадцятки, не залишали межі своїх груп. Усього у рейтингу 200 українських ВНЗ.

Рейтинг складається кафедрою ЮНЕСКО (Організація Об\'єднаних Націй з питань освіти, науки i культури) «Вища технічна освіта, прикладний системний аналіз й інформатика» на основі меморандуму, підписаного між ЮНЕСКО — СЕПЕС (Європейський центр з вищої освіти).

Методика складання рейтингу заснована на використанні даних прямих вимірювань та експертних думок. Незмінним базисом методики залишається загальний набір індикаторів для університетів різних типів, що дозволяє порівнювати результати їхньої діяльності між собою. Діяльність ВНЗ оцінюється за допомогою інтегрованого індексу. Він включає три комплексні складові: якість науково-педагогічного потенціалу, якість навчання, міжнародне визнання. Методику створено відповідно до Берлінських принципів ранжування університетів.

Варто зазначити, що Вінницький національний медичний університет у «ТОП-200 Україна» має 24 позицію (торік був на 21-й), Вінницький національний аграрний університет – 138, Вінницький фінансово-економічний університет – 140, Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського – 162.


Переглядів: 5068
Поширень: 0