9 червня у залі засідань Вінницької міської ради відбулось чергове засідання виконавчого комітету, на якому було прийнято рішення по 130 питаннях за переліком. Основне питання, яке слухалось на засіданні, стосувалось звіту департаменту комунального господарства та благоустрою стосовно результатів його роботи у весняний період 2011 року.

За словами директора департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради Ігоря Корольчука, стан доріг після цьогорічної зими був набагато кращий ніж у попередні роки, але асфальтове покриття багатьох вулиць все ж таки потребувало ремонту. Тому, одразу з настанням тепла на вулицях міста розпочались роботи по відновленню пошкоджених ділянок. На сьогоднішній день поточним ремонтом відремонтовано 27,6 тис. м2 асфальтового покриття міських доріг (у 2010 році - 22,4 тис. м2). Окрім цього, під час проведення поточного ремонту вибірково відновлено тисячу квадратних метрів тротуарного покриття (на пл. Стуса та вулицях Л.Толстого, І.Богуна, Генерала Арабея, Л.Українки, Маяковського тощо). Найближчим часом планується розпочати ремонт тротуарів біля закладів освіти. Паралельно будуть проводитись роботи по облаштуванню тротуарів по вул. Тимощука, Маяковського, І.Богуна, Бучми, Артема.

З настанням належних погодній умов в поточному році впорядковувались і дороги з щебеневим покриттям. На сьогоднішній день відповідні роботи були проведені по вул. Карбишева, Москаленко, Могильчака, Дундича, Стаханівська, дорога до Меморіалу по вул. Чехова.

Цьогорічної зими комунальні служби міста підтримували експлуатаційну здатність вінницьких доріг з допомогою застосування холодних бітумно-мінеральних сумішей. Пошкоджене покриття у такий спосіб було відновлено на 25 вулицях (в основному, де здійснюються пасажирські перевезення). Вперше у Вінниці застосування холодних бітумно-мінеральних сумішей для ремонту дорожнього покриття в зимових умовах відбулось у зимовий період 2008-2009 року і цьогорічної зими такий метод дозволив утримувати в належному технічному стані асфальтне покриття доріг до початку основних робіт по його ремонту.

Цьогоріч на дорогах міста для виконання поточного ремонту був задіяний придбаний у минулому році спеціально оснащений автомобіль УЯР, який дозволяє здійснювати ремонт із залученням мінімальної кількості техніки та робітників. З його допомогою у 2011 році відремонтовано 2,7 тис. м2 дорожнього покриття (35 вулиць).

З метою впорядкування зеленого господарства в місті проведено ремонт зеленої зони по вул. Коцюбинського на ділянці від вул. 50-річчя Перемоги до музею Коцюбинського; на головній вулиці Вінниці з\'явились підвісні квітучі композиції; на клумбах, які знаходяться на вулицях міста, висаджено 116,6 тис. квітів, а на деяких тротуарах обласного центру замість знесених дерев було висаджено молоді. Окрім цього, у поточному році у місті почали встановлювати нові урни, які більше пристосовані до використання у громадських місцях. Планується з часом такими урнами забезпечити все місто.

Протягом весни 2011 року було очищено прибордюрну частину вулиць міста від наносів та мережу зливової каналізації. В плановому порядку протягом зимового періоду проводились профілактичні роботи по очистці зливової каналізації, що дозволило «зустріти» весняні паводки без особливих проблем.

Окрім цього, директор департаменту комунального господарства та благоустрою Ігор Корольчук повідомив, що найближчим часом розпочнуться роботи по влаштуванню 17-ти посадочних павільйонів на зупинках громадського транспорту. На сьогоднішній день розпочаті роботи по влаштуванню тимчасової паркувальної зони по вул. Київській біля лікарні №2 та благоустрою території біля пам\'ятника Коцюбинському.

«На початку сезону департамент зіткнувся із значним підвищенням цін на нафтопродукти, - говорить Ігор Корольчук. - Це мало призвести до збільшення вартості ремонтних робіт. Але завдяки авансуванню підрядних організацій, яке відбулось на початку квітня, нам вдалось зафіксувати вартість матеріалів та послуг і не допустити здорожчання робіт. Є іще одна проблема: новий Бюджетний Кодекс змінив структуру надходжень та видатків міського бюджету, що призвело до досить складної ситуації у фінансуванні капітальних видатків».


Переглядів: 3038
Поширень: 0