Українці все частіше подають до суду на колекторів.

Більше того, у Вінницькій області вже є рішення суду, яке зобов\'язує керівника колекторської компанії не тільки вибачитися, але й виплатити 50 тис. грн. морального збитку.

Співробітники колекторської компанії поплатилися за те, що протягом року тероризували людину по телефону, примушуючи повернути борг у ... 36 грн., який той не визнавав. В результаті у "боржника" не витримало серце, і він потрапив до лікарні.

Серед незаконних методів, які можуть використовувати колектори: залякування по телефону (нічні дзвінки, тиск на родичів), можуть почати тиснути на керівництво на роботі.

У таких випадках юристи радять звернутися до правоохоронних органів і поскаржитися в банк (там можуть не знати, якими методами вибивають борги). А якщо пропонують заплатити меншу суму, обіцяючи вирішити проблему з фінустановою, краще перевірити в банку, щоб не попастися шахраям.

Банкіри говорять, що наразі колектори активізувалися, тому що залишилися лише найбільш проблемні випадки, з іншими боржниками банки, мовляв, розібралися самі.

Нагадаємо, рік тому на Дніпропетровщині подружжя-підприємці Булаткіни заборгували банкам півмільйона доларів і застрелилися з рушниці у власному саду. А в Запоріжжі бізнесмен Сергій Кроль позбавив себе життя через кредит в сотні тисяч доларів. Правда його родичі сказали, що не хочуть ворушити минуле і поки не збираються судитися.


Переглядів: 2886
Поширень: 0