Міць оперативно-рятувальних служб Вінниці перевірили на складах хлору «Водоканалу»21 червня близько 17-ї години розпочалося відпрацювання ліквідації можливого викиду хлору в атмосферу на території комунального підприємства «Вінницяводоканал».

За легендою на станції стався вибух. До прогнозованої зони хімічного забМіць оперативно-рятувальних служб Вінниці перевірили на складах хлору «Водоканалу»руднення у випадку викиду однієї тонни хлору (при умові, що вітер дме в сторону міста) потрапляє до 1620 осіб. В той же час чисельність робочої зміни підприємства складає 150 чоловік, а відстань до житлових масивів становить близько 700 метрів.

З метою оперативного реагування на наслідки події у вказаному районі були зосереджені сили та засоби служб цивільного захисту м. Вінниці.

Міць оперативно-рятувальних служб Вінниці перевірили на складах хлору «Водоканалу»Вісім хвилин вистачило оперативно-рятувальним службам, аби повністю виконати поставлене завдання – осадити хлорну хмару, надати допомогу постраждалим та дезактувати прилеглу місцевість.

Директор Департаменту цивільного захисту МНС України генерал-майор служби цивільного захисту Василь Квашук, який особисто спостерігав за ходом навчань, високо оцінив дії рятувальників та комунальних служб міста. «Сьогодні на навчаннях ви спрацювали, як єдине ціле. І рятувальники, і працівники водоканалу, швидкої медичної допомоги, санітарно-епідеміологічної служби виконували свою роботу професійно і оперативно, – сказав Василь Павлович. – Тож моя оцінка вашим злагодженим діям – «відмінно».

Міць оперативно-рятувальних служб Вінниці перевірили на складах хлору «Водоканалу»Навчання на цьому не завершилися.

21 червня зведений загін № 2 Управління МНС України у Вінницькій області проводив розгортання у м. Ладижин, де була відпрацьована ліквідація умовної пожежі на електростанції. Також 22 червня відбулося тренування дій з ліквідації надзвичайної ситуації на території арсеналу зберігання боєприпасів військової частини №А1119 у м. Калинівка. 23 червня відбудеться підбиття підсумків командно-штабного навчання органів управління цивільного захисту Вінницької області.

Прес-служба УМНС України
у Вінницькій області


Переглядів: 4094
Поширень: 0