Про хід проведення на території Вінницької області оперативно-профілактичного відпрацювання щодо виявлення іноземних громадян, які незаконно перебувають на території України, розповів на прес-конференції начальник Відділу громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб Борис Наливайко.

З 15 по 24 червня на території області було проведено відпрацювання речових та продовольчих ринків, вокзалів, гуртожитків, барів, кафе та інших місць відпочинку громадян з метою виявлення нелегальних мігрантів.

За цей період працівниками міліції виявлено та задокументовано 85 порушень правил перебування в державі іноземцями та особами без громадянства. 33 незаконних мігранти були видворенні з забороною подальшого в’їзду в Україну, 1 - видворений в примусовому порядку, 6 – скорочено термін перебування в Україні, як особам, які порушили правила продовження терміну перебування. До адміністративної відповідальності за сприяння проявам нелегальної міграції притягнуто 44 особи. Переважна більшість цих людей надавали іноземцям без реєстрації житло та транспорт.

Загалом з початку року до адміністративної відповідальності за ст.204 КУпАП «Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України» притягнуто 607 осіб, виявлено 265 нелегальних мігрантів, стільки ж і видворено за межі держави з забороною подальшого в’їзду в Україну. Переважна більшість виявлених нелегальних мігрантів – це вихідці з Росії, Молдови, Вірменії, Азербайджану.

Як повідомив Борис Наливайко, офіційно на обліках в підрозділах СГІРФО УМВС області перебуває 7875 іноземних громадян та осіб без громадянства, з них 5990 проживають на території області по посвідкам на постійне проживання, 37 біженців.

З 64 країн світу проживає 1680 іноземних студентів: з Йорданії – 426, Іраку – 158, Палестини – 78, Сирії – 61, Сомалі – 31, Азербайджану – 86.

58 іноземців мають дозволи на працевлаштування на території Вінницької області.

Загалом у поточному році на території області виявлено нелегальних мігрантів на 20 осіб більше, ніж у минулому.


Переглядів: 2496
Поширень: 0