Пам\'ятник січовим стрільцям знаходиться у парку між центральним універмагом та адміністративним приміщенням "Книжкою". Першим це побачив вінничанин 24-річний Михайло Рюхов. Він — писар вінницького козацького полку імені Івана Богуна.

"Сьогодні в обід я проходив повз пам\'ятник і побачив потрощену пам\'ятну дошку. Вочевидь скоєний акт вандалізму ідеологічний та цілком продуманий. Це не хлопчаки зробили, бо видно, пошкодження зробили важким предметом. І цілились саме у пам\'ятну дошку. А по-друге, напад на цей пам\'ятник не вперше. Він стоїть майже 20 років. З 2000-го його двічі обливали фарбою та чотири рази пошкоджували. Знизу пам\'ятника напис "ОУН-УПА" також пошкоджений. Це роблять українофоби. По всій Україні лунають заклики, що такі пам\'ятники не повинні стояти. Це сталося вночі, бо видно сліди на квітах, та свіжа багнюка у підніжжя", - говорить Рюхов.

Поруч з пам\'ятним знаком знаходяться могили політв\'язнів, що загинули в 1936-37 років.

"Це глум над пам\'ятним місцем. Це могли зробити представники антиукраїнських організацій або поодинокі холуї. Це факт неповаги до української пам\'яті та історії. Є в суспільстві сили, яким українська ідея муляє. Тому вони так намагаються проявити свою зневагу до наших святинь і поглумитися. Ми очікуємо на осуд суспільства", - додав представник Всеукраїнського об\'єднання "Свобода", 27-річний Володимир Барцьось.


Переглядів: 6136
Поширень: 0