До кінця поточного року міська влада планує доповнити існуючі мережі вуличного освітлення енергозберігаючими світильниками та збудувати нові на тих ділянках, де зовнішнє освітлення було відсутнє. Зокрема, вже до першого вересня на територіях усіх навчальних закладів обласного центру (загальноосвітні школи та дитячі садочки) з\'являться нові ліхтарі. Загалом по місту додатково буде встановлено ще 1200 нових світильників

Протягом останніх п\'яти років у Вінниці було масово замінено старі ліхтарі зовнішнього освітлення на існуючих електроопорах, а також встановлено додаткові світильники на мережах вуличного освітлення (загалом на початок 2011 року ця цифра досягла 17200 сучасних енергозберігаючих світильників). Утім, цьогоріч програма по освітленню міста у темну пору доби продовжилась. Міською владою було прийнято рішення доповнити існуючі та збудувати нові мережі вуличного освітлення на прилеглих територіях шкіл, садочків, медичних закладів, вуличок, провулків та прибудинкових територій. На сьогоднішній день вже встановлено ліхтарі на територіях більш ніж 20 вінницьких шкіл та дитсадочків. До початку навчального року усі навчальні заклади будуть під\'єднані до мережі вуличного освітлення.

Також триває робота по реконструкції та встановленню нових ліхтарів у тих мікрорайонах міста, де зовнішнє освітлення було відсутнє взагалі. Так, зокрема, завершуються роботи по мікрорайону Тяжилів (залишилось лише відновити освітлення на провулку Грабовському). Крім того, після завершення робіт по заміні електричних опор буде дообладнано ліхтарями мікрорайони Малі Хутори, Старе місто та Вишенька

Паралельно із цими роботами проводиться заміна ліхтарів і на прибудинкових територіях багатоповерхівок. «Якщо є заявка від мешканців стосовно відсутності зовнішнього освітлення на прибудинкових територіях, то замість звичайної заміни лампочок ми встановлюємо на вказаних ділянках нові енергозберігаючі світильники» - говорить директор департаменту комунального господарства та благоустрою Ігор Корольчук.

Також триває робота по озелененню вулиць обласного центру. Зокрема, на вулиці Соборній, де вже є підвісні квіткові композиції, вже незабаром з\'явиться додаткова партія клумб, які встановлюватимуться на стовпах. Нові квіткові композиції будуть дещо відрізнятися від тих, що вже прийшли до вподоби багатьом вінничанам: вони будуть підвішені на стовпи по спіралі. Загалом від вулиці Соборної і до готелю «Південний Буг» буде додатково встановлено 26 таких композицій.


Переглядів: 2634
Поширень: 0