Цьогоріч у Вінниці побільшало дорожньо-транспортних пригод, у яких загинули люди. Також почастішали випадки, коли за кермо водії сідають у нетверезому стані. І хоча загальна кількість ДТП у поточному році зменшилась більш ніж на 12%, працівники міського відділу державтоінспекції активно шукають шляхи покращення ситуації на дорогах міста. Допомогти у цьому можуть вінничани, які помітили нетверезого водія та запам\'ятали номер його автівки. Працівники ДАЇ закликають у таких випадках одразу телефонувати на цілодобовий номер 59-33-20.

Ряд резонансних дорожньо-транспортних пригод, у яких загинули вінничани з вини п\'яних водіїв, говорять про те, що деякі громадяни, нехтуючи правилами дорожнього руху, сідають за кермо автомобіля напідпитку. Щодня працівники державтоінспекції затримують в місті від 5 до 15 водіїв під дією алкоголю. Дозволити так себе поводити може не кожен, здебільшого, це водії, які не бояться покарання і часто мають при собі «чудодійний документ», який надає їм, так би мовити, імунітет перед інспекторами дорожнього руху.

Втім, якщо потрібний папірець може допомогти уникнути штрафу, то від аварій він застрахувати не може. Так, наприклад, водій автомобіля «Мереседес», який на початку травня на перехресті вулиці Келецької та 40-річчя Перемоги зіткнувся із автомобілем «КІА», знаходився у нетверезому стані. Раніше працівники ДАІ також затримували його за різні порушення правил дорожнього руху, в тому числі й за керування у стані алкогольного сп\'яніння. Тим не менше він продовжував їздити за кермом.

Для того, аби активізувати боротьбу із водіями напідпитку, серед яких трапляється багато так званих «мажорів», ДАІ міста звертається до вінничан з проханням повідомляти на телефон чергового 59-33-20 про такі ситуації. Адже люди досить часто стають свідками того, що водій сідає за кермо в неадекватному стані. Повідомивши про таких автовласників інспекторам дорожнього руху, можна запобігти ДТП та врятувати комусь життя.

Окрім цього, ДАІ планує запрошувати із собою у регулярні рейди представників засобів масової інформації. Тоді порушників правил дорожнього руху мешканці Вінниці знатимуть в обличчя. І любителі швидкої їзди під парами алкоголю можуть стати «телезірками» місцевого телебачення та «прославитись» в усій красі на шпальтах газет.

«90 відсотків водіїв Вінниці - абсолютно нормальні люди, - говорить міський голова Володимир Гройсман. - Але жоден з них не застрахований від неприємностей на дорозі з вини людини, яка може дозволити собі сісти за кермо у нетверезому стані, або їхати із грубим порушенням правил дорожнього руху. При цьому такі водії не відчувають абсолютно ніякої вини та не бояться відповідальності. Із цим потрібно серйозно боротись. Тому ми підтримуємо ДАІ у їх прагненні навести порядок на дорогах міста і будемо всіляко цьому сприяти».

Для довідки:
Найбільше дорожньо-транспортних пригод (більше 54% від загальної кількості ДТП) у поточному році сталось у Ленінському районі. Також у цьому районі внаслідок аварій травмовано найбільше вінничан (49% від загальної кількості ДТП з потерпілими). Найбільш поширеним видом ДТП є зіткнення (майже 68% від загальної кількості ДТП). Досить часто під колеса автомобілів потрапляють пішоходи. Це найпоширеніший вид ДТП з потерпілими, який складає майже 55% від загальної кількості аварій, де травмувались люди.

За інформацією Державтоінспекції міста, цьогоріч найчастіше аварії траплялись по понеділках та четвергах, у ці ж дні зафіксовано найбільше потерпілих в ДТП. Найчастіше причиною дорожньо-транспортних пригод є порушення правил маневрування та недотримання дистанції. Разом з цим, до поширених порушень правил дорожнього руху, які призвели до аварій, є порушення правил проїзду перехресть, перевищення безпечної швидкості, керування авто у нетверезому стані.


Переглядів: 3267
Поширень: 0