За підсумками громадської кампанії по доступу до публічної інформації сформовано та оприлюднено рейтинг доходів перших осіб усіх обласних центрів країни. Так, команда Демократичного Альянсу в рамках Партнерства Новий громадянин подала запити на інформацію про доходи за 2010 рік усіх міських голів обласних центрів, голів ОДА та їх перших заступників.

Єдина з обласних адміністрацій України, яка вирішила приховати інформацію стала Запорізька ОДА в особі члена партії регіонів Лимарчука Станіслава Вікторовича. Який аргументував відмову наявністю у деклараціях Голови Запорізької ОДА та першого заступника, яким до речі і є пан Лимарчук, конфіденційної інформації.

Не надала декларацію також Херсонська міська рада. Лише загальні відомості про доходи надали одеська та дніпропетровська ОДА, а також міські ради Запоріжжя та Луганська.

За даними декларацій, які нам вдалося отримати, найбагатшим міським головою виявися градоначальник Києва Леонід Черновецький, який у 2010 році отримав загальний сукупний дохід більше 15,5 млн.грн.; найбільш заможний серед Голів ОДА - черкащанин Тулуб С.Б. (більше 1 млн.грн.); серед перших заступників голів ОДА найбільше заробив закарпатівець Бушко І.І. (більше 6 млн.грн.).

На окрему увагу заслуговує любов наших чиновників отримувати матеріальну допомогу. Як повідомляє Економічна правда, в Україні людей, які виживають на суму менше прожиткового мінімуму, - близько 17%. При цьому практично всі перші особи обласних центрів при досить пристойній заробітній платі не гребують додатковими фінансовими надходженнями.

При всіх своїх статках серед наших чиновників є такі, які навіть не мають власного «кута». Так, не мають оселі родини: міського голова Ужгорода Погорєлова В.В. та харківського міського голови Кернеса Г.А.; голова Івано-Франківської ОДА Вишиванюк М.В.; перші заступники тернопільської ОДА Головач М.Й. та харківської ОДА Бабаєв В.М., а також перший заступник ради міністрів АРК Бурлаков П.М.

До переходу на державну службу ряд чиновників встигли непогано заощадити на рахунках в банках. Найбільше це вдалося Донецькому міському голові (1 млн. 765 тис. 313 грн.) та Київському (1 млн. 389 тис. 126 грн.); головам ОДА Донецька (3 млн. 800 тис. 435 грн.), Черкас (3 млн. 452 тис. 400 грн.), Рівного (3 млн. 325 тис. 849 грн.) та Луцька (1 млн. 035 тис. 414 грн.); першому заступнику голови рівненської ОДА (1 млн. 853 тис. 483 грн.) та Луганської ОДА (1 млн. 472 тис. 241 грн.).

P.S. Більш детальна інформація у прикріплених файлах.


Переглядів: 2595
Поширень: 0