Враховуючи нестачу довгострокового дешевого ресурсу на ринку іпотечного кредитування та збільшення кількості заявок від банків-партнерів, Державна іпотечна установа, починаючи з ІІІ кварталу 2011 року, відновила активні операції з надання фінансового ресурсу банкам для видачі іпотечних кредитів громадянам на пільгових умовах. Про це повідомив Голова правління ДІУ Віктор Миргородський на брифінгу 12 жовтня у Будинку Уряду.

Придбати окреме житло громадяни можуть не тільки в об’єктах, завершення будівництва яких здійснюється за підтримки ДІУ, а й в інших будинках, уже введених в експлуатацію.

ДІУ належить до фінустанов 2-го рівня, тобто не видає іпотечний кредит, а створює належні умови для 27 банків-партнерів і контролює реалізацію Програми. ДІУ надає банкам фінансовий ресурс за ставкою 11% річних і рекомендує кредитувати населення за ставкою не вище 15% річних у гривні, строком від 5 до 30 років.

За державної підтримки ДІУ придбала у банків-партнерів понад 120 іпотечних кредитів на суму близько 60 млн.грн. Переважна кількість їх припадає на серпень-вересень.

До кінця 2011 року ДІУ готова спрямувати до 500 млн. грн. на надання пільгових іпотечних кредитів. У 2012 році цей показник планується збільшити до 2,8 млрд.грн. «Нині умови надання іпотечних кредитів за Програмою ДІУ – найкращі, які є на ринку іпотеки», - вказав Голова правління ДІУ Віктор Миргородський. Він також уточнив, що до кінця нинішнього року планують викупити 1,5 тис. кредитів, в наступному – до 8 тисяч, а до 2015 року – близько 20-25 тисяч іпотечних кредитів.


Переглядів: 3596
Поширень: 0