Про це сьогодні заявив глава МЗС Франції, яка зараз головує в ЄС, Бернар Кушнер.

"Санкції - це не наше слово", - заявив він журналістам в Авіньйоні після закінчення неформальної зустрічі глав МЗС 27 країн-членів ЄС, в центрі уваги яких знаходилися відносини з Росією у зв\'язку з війною на Кавказі.

При цьому Кушнер висловив переконання, що рішення конфлікту "повинно бути знайдене", і ЄС готовий почекати з його (конфлікту) врегулюванням.

"Все залежатиме від російської відповіді", - сказав Кушнер, кажучи про майбутню зустріч президентів Росії і Франції у понеділок в Москві.

Крім того він заявив, що Євросоюз вважає за необхідне провести міжнародне розслідування подій в Південній Осетії.

"Ми - за міжнародне розслідування. Ми не знаємо, хто проводитиме розслідування, ми працюємо над цим", - сказав він.

Крім того, за його словами, Євросоюз вважає, що розгортання флоту НАТО в Чорному морі не сприяє врегулюванню ситуації.

"(Це) не служить нічому, треба розрядити цю ситуацію", - сказав він, відповідаючи на питання, як ЄС відноситься до присутності кораблів НАТО в Чорному морі.

Для надання гуманітарної допомоги Грузії НАТО направило в Чорне море військові кораблі. Всього в акваторії Чорного моря зараз знаходиться більше п\'яти військових кораблів НАТО, зокрема судна ВМС США.

Російське МЗС сумнівається в заявлених Вашингтоном цілях заходу військових кораблів. Вчора російське зовнішньополітичне відомство виразило заклопотаність можливими порушення Конвенції Монтре про загальний тоннаж кораблів у Чорному морі.

У четвер у Чорне море зайшов корабель шостого флоту США Mount Whitney. Як заявив офіційний представник МЗС РФ Андрій Нестеренко, "Маунт Уїтні" оснащений "найсучаснішими системами контролю, управління, зв\'язку і розвідки, які дозволяють здійснювати ефективне командування об\'єднаним морським угрупуванням". За його словами, військовими кораблями такого класу навряд можна доставити велику кількість гуманітарної допомоги.


Переглядів: 2470
Поширень: 0