Про це йдеться в коментарі депутата щодо рішення самміту ЄС-Україна.

“Нерішучість щодо прийняття України до ЄС свідчить про далекоглядність. Події в Грузії довели, що Європейська політика сусідства повністю провалена, і тепер ми не мали б залишати країни, що підпадають під цю політику, на експансіоністську політику нинішніх лідерів Кремля”, - зазначає депутат.

Ватанен наголошує, що ЄС пообіцяв Україні угоду про асоціацію, у той час як Президент України очікував на чіткий політичний сигнал про приналежність країни до Європи.

При цьому депутат зазначає, що російські високо посадовці висловлювали роздратування через рух України та Грузії до посилення зв’язків з ЄС, що чітко ілюструє бажання Росії тримати колишні радянські країни на “короткому повідку”.

“Ми повинні будувати демократію, а не потужні блоки “холодної війни”, - сказав Ватанен.

Депутат також висловив переконання, що членство України в ЄС не направлене проти російського народу, оскільки демократична та процвітаюча Україна може відіграти ключову роль в допомозі Росії зробити крок до побудови демократичного суспільства.

“Ми повинні дати Україні європейське світло в кінці тунелю”, - сказав Ватанен.

“Якщо зараз ми залишимо Україну одну, ми жалюгідно втратимо наш “сенс життя” – будівництво миру”, - додав депутат.

Як повідомлялося, 9 вересня у Парижі відбувся самміт ЄС-Україна. Під час саміту було досягнуто рішення про те, що Європейський Союз підпише з Україною Угоду про асоціацію, визнає Україну європейською країною, яка розділяє з ЄС спільні європейські цінності, та розпочне діалог про безвізовий режим на рівні експертів.


Переглядів: 2434
Поширень: 0