Прем\'єр-міністра Миколу Азарова можуть змінити на віце-прем\'єра Андрія Клюєва.

Відставка Кабінету міністрів Азарова вирішена, пише з посиланням на свої джерела видання "ЛІГАБізнесІнформ".

Не останнім аргументом для президента Віктора Януковича в необхідності цього кроку стане смерть шахтаря під час знесення наметового містечка в Донецьку, пише видання.

Основним аргументом користь відставки прем\'єра президенту називають крайню непопулярність Азарова і уряду на тлі масових протестів різних суспільних груп.

За словами джерела видання, близького до оточення Януковича, спочатку передбачалося, що Азаров працюватиме до весни. "Але у нас є думка, що до весни він рейтингово не доживе", - зазначив співрозмовник.

Він стверджує, що з президентом навіть узгоджена кандидатура наступного прем\'єра - ним може стати Клюєв. Саме Клюєва підозрювали в режисурі протестних рухів пільговиків, які активно виступали за відставку уряду.

За словами політолога Андрія Золотарьова, такий крок з боку Банкової виглядав би логічним.

"Все йшло до того, що Азаров досидить до весни. Однак події розвиваються дуже швидко. Потрібно терміново шукати козла відпущення", - сказав експерт.

Видання зазначає, що після загибелі шахтаря в Донецьку минулої ночі, критикувати уряд почали лояльні депутати-регіонали. Наприклад, депутат від ПР Василь Грицак заявив, що Кабмін відмахується від людей.


Переглядів: 2048
Поширень: 0