Про це повідомив міністр національного розвитку Угорської Республіки Тамаш Феллеггі на Україно-угорському бізнес-форумі в Одесі.

«Ми готові фінансувати низку спільних проектів, а також інвестувати в українську економіку близько 1 млрд $. Тільки за таких умов ми зможемо повністю реалізувати свій географічний та економічний потенціали», — поінформував Томаш Феллеггі, якого цитує прес-служба Мінагрополітики України.

Т. Фелеггі і міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк також повідомили, що за 10 місяців 2011 року товарообіг між Україною та Угорщиною збільшився на 35% в порівнянні з минулим роком. У планах двох держав збільшити цей показник удвічі і досягти позначки в 4,5 млрд $.

«Україна активно експортує в Угорщину енергоносії, мінеральну сировину, обладнання, сільськогосподарську продукцію. Але в наших планах досягти обсягу експорту докризового періоду 2007 року», — зазначив М. Присяжнюк.

Т. Феллеггі зауважив, що наразі пріоритетом для його країни є розвиток східного партнерства, в тому числі і з Україною. Головними сферами співпраці стануть інформаційні технології, інфраструктура і сільське господарство.

Бізнес, на думку Миколи Присяжнюка, повинен зіграти ключову роль у зміцненні двосторонніх зв\'язків і розробити такі моделі співпраці, які б дозволили двом країнам зміцнити свої позиції на світовому ринку.

«Територіальні та економічні можливості наших держав повинні бути ефективно використані для посилення ролі на євроазійському просторі. Ми вже продуктивно користуємося тим, що Угорщина є членом ЄС, а Україна входить в зону вільної торгівлі з СНД. Тому ми можемо вільно просувати свої товари на обидва ринки», — зазначив Микола Присяжнюк.


Переглядів: 2143
Поширень: 0