На Полтавщині в Гадячі встановили пам\'ятник молотку.

пам\'ятник молотку

Ініціатором увічнення працьовитості українських чоловіків став керівник місцевого заводу, який разом зі своїми колегами-однодумцями втілив ідею в життя. Також він створив музей молотка, йдеться в сюжеті ТСН.

Пам\'ятник найбільшому в Україні молотку має 2 метри у висоту та 5 у довжину.

Цікаво, що ручка величезної скульптури виконана із суцільного стовбура тополі. Як зізнався автор, з нею було найбільше клопоту.

"Ми її попередньо обробили і, як хазяйка до тіста, ціле літо ми бігали до неї, мазали, фарбували. Дуже боялися, щоб її не повело, щоб вона не розтріскалася. Сама деревина важить кілограмів 200-300 і понад 100 кілограмів металева частина", - розповів автор пам\'ятника молотку Євгеній Гончаров.

Чоловік також похвалився колекцією старовинних та сувенірних молотків. Серед музейного краму присутні довбні для насічок на жорнах, ремонту взуття, суддівські, аварійні, молотки альпіністів, невропатологів і стоматологів, та навіть ті, якими вибивають дурниці з макітри - усе, чим багата історія цього інструмента.

Та найдорожчий експонат Євгенія - це риба-молот.

Відвідувачі музею мають унікальну можливість отримати новенький інструмент в обмін на старий та ще й іменний сертифікат на додачу.

Євген сподівається, що велетенський молот у центрі міста чи похід до музею зможе надихнути когось взяти до рук будівельний інструмент й самотужки зробити щось корисне.


Переглядів: 2544
Поширень: 0