Просто біля Білого дому будується новий, величезний протиядерний бункер для президента США Барака Обами, його сім\'ї та адміністрації, повідомили аменриканські ЗМІ.

Втім, за офіційними даними, робітники всього лише ремонтують каналізацію. Але масштаб будівництва такий, що примушує вірити у найбільш фантастичні теорії.

У Білому домі протекли труби, пояснив прес-секретар президента, і на території резиденції, яку обгородили високим парканом, почалася гучна стройка. Але котлован приховують від сторонніх очей. За огорожу кілька разів на день пропускають бетономішалки. Робітників підозріло багато.

"Білий дім стверджує, що водопровід ремонтують, але подивіться на розмах робіт - кілька поверхів вниз", - зазначає журналіст, політолог Рон Кесслер. - Це не каналізацію латають. Мені відомо з моїх джерел в секретній службі, він будує новий бункер проти біологічної та хімічної атаки".

Підземелля Вашингтона розростаються. У 1870-му річку Тайбер-крик сховали у спеціальний канал, прямо під Капітолієм. Це був перший секретний підземний хід, поки президент Ейзенхауер на території Білого дому не збудував собі бомбосховище. Схоже, цей старий бункер зараз розширюють або ремонтують - будівництво розгорнули прямо перед парадним входом в Овальний кабінет.

Точно за такою ж схемою рили підземне укриття віце-президенту Джо Байдену - спочатку відмахувалися, що плановий ремонт труб затягнувся, а потім друга особа держави на вечері з журналістами обмовився: у його резиденції добудували нове бомбосховище.

Інше дивно, звертає увагу Рон Кесслер: "Чому саме Обамі, який отримав Нобелівську премію миру, а, наприклад, не Бушу, який почав дві війни знадобилося бомбосховище? Спочатку погрози на адресу Обами звучали в 400 разів частіше, ніж за все президентство його попередника Буша, але тепер все вирівнялося. Це були випади расистів, а не терористів чи політичних партій. Це саме по собі не стало причиною будівництва бункера".

Як буде виглядати укриття американського президента на випадок ядерної війни - можна судити по бомбосховищу, яке призначається для конгресменів і сенаторів, вони сховані під лікарнею Грінбрайер під Вашингтоном. За 25-тонним гермозатвором, що веде до підземелля, - 150 кімнат і просторий зал засідань. Обстановка скромна. Сенаторам у разі евакуації довелося б спасти як солдатам - на двоярусних ліжках.

Білий дім з пересічного, хай і просторого, житла в центрі міста перетворився у фортецю за кілька десятків років. Спочатку з\'явився кований паркан. У 50-х - перший бункер. У 60-х голова держави почав літати на вертольоті. І тепер якщо президент і показується на вулиці, то тільки один раз під час інавгурації, на кілька хвилин, на Пенсільванії авеню. Гаррі Трумен був останнім американським лідером, який ходив пішки по Вашингтону без охорони.


Переглядів: 2123
Поширень: 0