Про це йдеться в угоді про спільні дії об’єднаної опозиції, яка була підписана в неділю на Софійській площі й текст якої розміщено на сайті БЮТ.

Згідно з угодою, опозиційні сили формують єдиний список на мажоритарних округах за принципом "один округ – один кандидат від об’єднаної опозиції".

Вони також "визнають базовими вимогами до кандидатів порядність, принциповість, фаховість, громадський авторитет та бездоганну репутацію".

"Після перемоги на виборах у 2012 році об’єднана опозиція утворює парламентську більшість та розпочинає процес формування нової української влади", - йдеться також в угоді.

Опозиціонери також домовилися узгоджувати спільні політичні принципи та підходи, з якими виступають на виборах 2012 року. Вони також відмовляються від публічної взаємної критики та декларуть принцип взаємоповаги і взаємного непоборювання між усіма опозиційними політичними силами.

"Повноцінна реалізація політичних та соціальних прав громадян України неможлива без усунення правлячого режиму Януковича. Вибори до Верховної Ради України у жовтні 2012 року дають нам реальну можливість зробити це конституційним шляхом", - йдеться також в угоді.

Як повідомлялося, угоду підписали всі члени Комітету опору диктатурі, а також лідер партії "УДАР" Віталій Кличко із застереженням.


Переглядів: 2353
Поширень: 0