Україна знаходиться на першому місці у світі за кількістю надаваних населенню пільг, повідомили в Мінфіні. За даними відомства, у країні нараховується 18 мільйонів осіб, які отримують одну із 380 категорій пільг, пише ЛІГАБізнесІнформ.

"Треба враховувати, що держава не може одночасно виплатити усі соціальні пільги передбачені законами, багато з яких залишилися у спадок і є застарілими і популістськими. Межі платоспроможності держави, його бюджет і Пенсійний фонд, тим більше під час світової економічної кризи, вкрай обмежені", - сказано в повідомленні міністерства.

Варто зазначити, що коментар Мінфіну стосовно пільг з\'явився незадовго після рішення Конституційного суду щодо права Кабінету міністрів встановлювати розмір соціальних виплат відповідно до фінансових можливостей держави.

Міністерство також наголошує, що багато європейських країн виплачують пільги залежно від поточного економічного стану країни. Прагнучи якомога краще забезпечити соціальний захист громадян, держава враховує рівень і перспективи свого економічного розвитку, підкреслюють у Мінфіні. "Адже, соціальне забезпечення нерозривно пов\'язане з економічним розвитком і добробутом держави і не може бути реалізоване без відповідного фінансового забезпечення", - вважають у міністерстві.


Переглядів: 2106
Поширень: 0