Президент України Віктор Янукович підписав закон, що розширює перелік заборонених для куріння місць. Про це ТСН.ua повідомили в прес-службі президента України.

Закон забороняє куріння тютюнових виробів, електронних сигарет і кальянів в ліфтах і таксофонах, у приміщеннях і на території установ охорони здоров\'я, навчальних закладах, на дитячих майданчиках, спортивних та фізкультурно-оздоровчих спорудах, в під\'їздах житлових будинків, підземних переходах, громадському транспорті, в приміщеннях установ ресторанного господарства, в приміщеннях об\'єктів культурного призначення, приміщеннях органів держвлади і місцевого самоврядування, на зупинках громадського транспорту.

Крім того, забороняється куріння тютюнових виробів, крім спеціальних відведених для цього місць, в приміщеннях підприємств, установ та організацій всіх форм власності, в приміщеннях готелів та аналогічних місцях розміщення громадян, в гуртожитках, в аеропортах і на вокзалах.

Закон встановлює, що спеціальні місця для куріння повинні бути площею не більше 10% від загальної площі приміщення, повинні бути обладнані витяжною вентиляцією або іншими засобами для видалення тютюнового диму. Порушення цих норм закону про виділення і обладнання місць для куріння передбачає стягнення штрафів від 1 тис до 10 тис грн.

Нагадаємо, 24 травня Верховна Рада проголосувала за розширення переліку місць, де заборонено курити, за відповідний закон проголосували 368 депутатів з 422, що зареєструвалися в залі.

Закон починає діяти через шість місяців після опублікування.

Як повідомляли ми раніше Верховна рада повністю заборонила курити в громадських місцях.



Переглядів: 5099
Поширень: 0