Зараз ведеться інтенсивна робота щодо забезпечення підготовки підписання Угоди про асоціацію. Саме за останніх три роки під керівництвом Президента Віктора Януковича Україна досягла вагомих результатів в стосунках із Євросоюзом.

Олександр Вілкул«Відновлення економіки Європи – спільна справа. І інтеграція в цей процес України – 46 мільйонної європейської країни - створює нові можливості для цього. Потрібні єдність і скоординовані зусилля всіх держав нашого континенту - як тих, які вже є членами Євросоюзу, так і тих країн, які поки перебувають поза його межами», - про це сказав Віце-прем\'єр-міністр Олександр Вілкул, виступаючи на відкритті XXIII Економічного Форуму під назвою "Перспективи нового світового порядку" у місті Криниця-Здруй в Польщі. Він зазначив, що «Інтеграція України в ЄС - головний зовнішньополітичний пріоритет. Вона відбувається на основі спільних цінностей та прагматичного підходу».

Віце-прем\'єр-міністр зазначив, що Україна високо цінує підтримку Польщею євроінтеграційних прагнень України, та розраховує, що її авторитет в ЄС допоможе із підписанням Угоди про асоціацію.

«Євросоюз для українців є прикладом політичного, економічного й соціального успіху. Об’єднана Європа є чітко задекларованим цивілізаційним вибором України», - сказав Олександр Вілкул.

«Очікується, що саме у Вільнюсі на саміті «Східного партнерства» у листопаді Україна та Євросоюз підпишуть історичний документ – Угоду про асоціацію та створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі. Цінність Угоди не лише в тому, що вона допоможе Україні зробити ще один крок у модернізації соціально-економічного життя відповідно до європейських стандартів. Але й у тому, що вона відкриє Європейську Україну для Об’єднаної Європи», - сказав Олександр Вілкул.

Окрім цього, Віце-прем\'єр-міністр торкнувся теми взаємодії із СНД та Митним Союзом.

«Україна враховує величезний і традиційний для українських виробників ринок країн СНД. Важливим для нас є пошук взаємоприйнятних форм співробітництва з Митним союзом. Ринок країн цього об’єднання є традиційним і важливим для українських експортерів. Товарообіг України з країнами Митного союзу на сьогоднішній день складає більше 60 млрд. доларів США», - сказав він.

Також, в рамках Форуму на панельній дискусії «Реформа системи територіального самоврядування в Україні», Віце-прем\'єр-міністр підкреслив, що підвищення ефективності управління регіонами у відповідності з кращими світовими практиками є важливою частиною євроінтеграції України.

Олександр Вілкул зазначив, що на рівні регіонів євроінтеграція відбувається дуже активно.

«Впровадження Україною положень Європейської хартії є однією з вимог ЄС щодо підписання Угоди про асоціацію. Зокрема, це стосується прийняття нової Концепції реформування місцевого самоврядування. В Україні розроблено проект нової Концепції. Наразі триває етап її широкого обговорення», - сказав Олександр Вілкул.

Планується, що обговорення Концепції нової системи місцевого самоврядування буде закінчено 1 жовтня. Тобто – саме напередодні Вільнюського саміту ЄС в листопаді.



Переглядів: 3741
Поширень: 0