Урочисту церемонію підписання угод з країнами "Східного партнерства" на Вільнюському саміті завершено без підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС.

"Це кінець щодо підписання угод на сьогодні. Гарного дня", - зазначили зі сцени.

Під час офіційної церемонії підписання документів було парафовано Угоди про асоціацію з Грузією та Молдовою, а також Угоду про спрощення візового режиму між ЄС і Азербайджаном.

Як повідомляє BBC Україна, Президент Віктор Янукович сказав журналістам, що підпише цю угоду тільки у тому разі, якщо Україні запропонують "нормальні умови". Він також наполягає на тристоронніх переговорах Україна-Росія-ЄС, проти чого заперечує Євросоюз.

Для України та Європейського Союзу найближчою можливістю для підписання Угоди про асоціацію буде Саміт Україна-ЄС, проведення якого заплановано на березень 2014 року. Про це повідомив Радник Президента України Андрій Гончарук в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна».

«Найближчою можливістю буде Саміт Україна-ЄС, запланований на початок березня 2014 року», - сказав він, відповідаючи на запитання, коли саме буде підписано Угоду про асоціацію України з ЄС.

Напередодні європейський комісар Клацнути Штефан Фюле заявив, що ЄС готовий відновити підготовку до підписання Угоди про асоціацію з Україною, як тільки сама Україна буде готова до цього.

Депутат Європарламенту Яцек Саріуш-Вольський висловив думку, що наступна можливість підписати угоду з ЄС з\'явиться після президентських виборів в Україні, коли буде обраний "новий проєвропейський президент з сильним демократичним мандатом".



Переглядів: 3822
Поширень: 0