Відповідь на це питання отримали кореспонденти Укрінформу.

Голова Вінницької облдержадміністрації Іван Мовчан у першу чергу відзначив зерновий рекорд: "В області вперше зібрано рекордний урожай зернових - 5 мільйонів тонн. Для регіону - величезне надбання. Адже це може бути певний незнижуваний рівень для господарників".

Важливою подією, за словами вінницького губернатора, також стало святкування 1000-ліття Лядівського чоловічого скельного монастиря. "Навіть враховуючи те, що ми не отримали той ресурс, на який ми розраховували від держави, нам вдалося акумулювати регіональний ресурс та позабюджетні кошти для цілого комплексу робіт щодо благоустрою святині", - зазначив І. Мовчан.

Як подію року відмітив губернатор Вінниччини і започаткований ним же управлінський формат - щоквартальні звіти керівників міст і районів.

"Звіти відбувались публічно, з коментарями моїх профільних заступників, керівників обласних департаментів і служб, з детальним аналізом ситуації в районі. Працювали "без політики", насамперед, справи господарчі. За підсумками року можу підвести риску - громада зрозуміла, що є великі потужності, недооцінені резерви, якщо працювати системно", - сказав І. Мовчан.

Для Сумщини подією року новопризначений голова ОДА Ігор Яговдик вважає рекордний врожай зернових.

"Найважливіше те, що планували зібрати 3 мільйони тонн зернових, а зібрали рекордні для області 3,5 мільйони", - зазначив посадовець.

Також в числі найбільш знакових для регіону подій губернатор назвав презентацію інвестиційного потенціалу Сумщини в Дипломатичній академії при Міністерстві закордонних справ України для представників більш ніж 50 країн світу та відкриття в районах філій футбольного центру "Барса", який наступного року має перетворитися на філію іспанської "Барселони".

"І головне - нехай це для нас сприймається як належне - те, що Сумщина залишається спокійною областю. Я вважаю - це головне наше спільне досягнення", - наголосив І. Яговдик.

Губернатор Луганщини Володимир Прістюк вважає, що у них головні події 2013 року відбулися в сферах охорони здоров\'я і в будівельній.

"Цього року в області завершений ряд великомасштабних проектів, реалізація яких була почата ще три роки тому. З другого півріччя функціонує обласний перинатальний центр на 120 ліжок, де можуть приймати до 3,5 тис. пологів в рік. Також введені в експлуатацію: Центр екстреної медичної допомоги на базі обласної клінічної лікарні; Центр інноваційної хірургії і трансплантації органів на базі Луганської обласної клінічної лікарні і медичного університету", - відзначив В. Прістюк.

Серед досягнень будівельної галузі він особливо відзначив вже майже завершене зведення в обласному центрі 25-поверхового житлового будинку, підкресливши: це на 6 поверхів більше, ніж найвища на сьогодні будівля готелю "Луганськ" в обласному центрі.

Голова Миколаївської обласної ради Ігор Дятлов зазначив: " 2013 рік для нашого регіону запам\'ятається, в першу чергу, трагічними подіями. Це передчасна раптова смерть багаторічного міського голови Володимира Чайки та секретаря міської ради Володимира Коренюгіна. Що ж до приємних моментів, то це, безумовно, відкриття спортивного містечка у парку Перемоги".

На території спортмістечка є найсучасніше футбольне поле з трибунами на 5 тисяч глядачів і всією необхідною інфраструктурою, бігові доріжки, скейт-парк, алея олімпійської слави та інші об\'єкти. І. Дятлов підкреслив, що це студентське спортмістечко "стало справжньою подією для усієї області".

"Вперше за багато років вдалося побудувати і відкрити такий серйозний спортивний об\'єкт, причому за короткий час. Міністр науки й освіти Дмитро Табачник навіть назвав його наймасштабнішим соціальним об\'єктом, побудованим в Україні у 2013 році", - сказав голова облради.



Переглядів: 3492
Поширень: 0