Сьогодні, 3 березня, на територію штабу Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України у Севастополі за підтримки озброєних російських військовослужбовців проникла група з близько 50 радикально налаштованих осіб, які привели з собою контр-адмірала Березовського Д.В. з метою примушення офіцерського складу до складання “військової присяги на вірність кримському народу”.

О 10.00 у приміщенні штабу відбулися загальні збори особового складу Командування з метою підтвердження вірності народу України та військовій Присязі.

Присутні на зборах зустріли оплесками виступ виконуючого обов’язки командувача Військово-Морських Сил Збройних Сил України контр-адмірала Сергія Гайдука, який підтвердив рішучість особового складу не піддаватися на провокації, не допускати захоплення зброї, чітко виконувати завдання, визначені Законами та іншими нормативно-правовими актами України, стійко та мужньо переносити труднощі в ситуації, що склалася.

Учасники зборів відмовилися слухати контр-адмірала Березовського Д.В., якого вчора рішенням виконуючого обов’язки Міністра оборони України було відсторонено від виконання обов’язків командувача Військово-Морських Сил Збройних Сил України за нездатність організувати управління військами в екстремальних умовах.

Військовослужбовці та працівники ЗС України підтвердили впевненість у правомірності своїх дій.
Після вжиття відповідних заходів українським військовослужбовцям вдалося примусити радикалів залишити територію штабу.

Командування ВМС ЗС України продовжує працювати у штатному режимі, здійснюючи керівництво підлеглими військами та силами.

“Ми вірні Присязі Українському народові!”

Військовослужбовці Феодосійського зенітно-ракетного полку, де командиром полковник Андрій Матвієнко, незважаючи на шалений психологічний тиск, виконуючи Державний Гімн, урочисто підняли над частиною жовто-блакитне знамено.

“Ми вірні Присязі Українському народові!” – Заявили військовослужбовці полку.

За словами одного з офіцерів частини, незважаючи на те, що вони відрізані від інформації і не знають про загальну ситуацію в державі, весь особовий склад полку буде виконувати свої завдання і служитиме Українському народові.

Зараз особовий склад цього полку, власне, так само як і інших підрозділів Збройних Сил України дислокованих в АР Крим потребують нашої з вами психологічної та моральної підтримки. Тому звертаємось до журналістів з проханням поширити матеріали про наших Кримських побратимів. Адже, за словами військовослужбовців їх погрозами змушують не виконувати свого обов’язку. Вони тримаються лише завдяки військовому братерству та нашій з вами підтримки.



Переглядів: 2938
Поширень: 0