Командний Центр Повітряних Сил Збройних Сил України володіє всією інформацією щодо повітряною обстановкою над територією України та контролює рух всіх повітряних суден в повітряному просторі держави. Про це сьогодні 4 березня у Вінниці заявив начальник Радіотехнічних військ Командування Повітряних Сил Збройних Сил України полковник Сергій Вишневський.

Повітряний простір над півостровом Крим та українською частиною Чорного моря – зона відповідальності бригади радіотехнічних військ штаб якої дислокується в Севастополі, – розповідає полковник Сергій Вишневський. – На сьогодні всі наші командні пункти, радіотехнічні батальйони і роти знаходяться в облозі російських військ та членів загонів кримської самооборони. Облога почалася 28 лютого. Наші підрозділи були приведені у вищі ступені бойової готовності, особовий склад отримав зброю та зайняв свої місця відповідно до бойових розрахунків. Були посилені пости охорони військових об’єктів. Охорону та оборону складу озброєння очолив особисто начальник штабу бригади полковник Валерій Чебаков. На сьогодні офіцери, прапорщики, солдати та сержанти позмінно несуть бойове чергування біля засобів радіотехнічної розвідки та з охорони і оборони командних пунктів і місць дислокації підрозділів. На Командний Центр Повітряних Сил Збройних Сил України постійно надходить інформація про повітряну обстановку від усіх наших радіотехнічних підрозділів, за виключенням радіотехнічного батальйону на аеродромі Бельбек та радіотехнічної роти поблизу міста Судак. Проте завдяки маневру силами та засобами РТВ «дірок» у радіолокаційному полі немає. Відтак ми володіємо всією інформацією щодо повітряної обстановки над територією України та контролюємо рух всіх повітряних суден у повітряному просторі держави.

За доповідями командирів підрозділів, представники російського командування та влади Криму постійно пропонують нашим військовослужбовцям скласти зброю та перейти на сторону «народу Криму». Проте всі вони залишаються вірні Військовій присязі на вірність народу Україні. У радіотехнічних військах зрадників немає.

Вчора я особисто кілька разів розмовляв з представником Чорноморського Флоту Росії, – продовжує полковник Сергій Вишневський. – Він висловив захоплення мужністю та витримкою наших військовослужбовців зазначивши, що на такий перебіг подій вони не розраховували.

Показовими у цьому плані є події у радіотехнічному батальйоні, що дислокується на горі Ай-Петрі. Коли російські військові оточили розташування частини і почали вимагати віддати контроль над її об’єктами, командир відповів, що це вдасться їм лише силою. Він та його підлеглі вірні своїй Військовій Присязі й залишаться на посту до останнього. Побачивши рішучість командира та озброєних українських військовослужбовців, які гуртувалися за ним, захопники відступили.

За словами полковника Сергія Вишневського, в деяких підрозділах аутсорсингові компанії продовжують виконувати договори щодо надання послуг з харчування особового складу, у інших військових частинах – особовий склад отримує сухі пайки.



Переглядів: 9078
Поширень: 0