4 березня в.о. Генерального прокурора України Олег Махніцький зустрівся із представниками ЄС Послом Яном Томбіньскі та Керівником політичного відділу Ханнесом Шрайбером. Під час якої він повідомив присутнім про події, які відбувались в Україні упродовж останніх місяців.

Зокрема, керівник відомства поінформував присутніх про хід розслідування кримінальних проваджень, розпочатих за фактами злочинів, вчиненими колишніми високопосадовцями - В.Ф. Януковичем, А.П. Клюєвим, В.П. Пшонкою, В.Ю. Захарченком, О.Г.Якименком, С. М. Шуляком та іншими.

За його словами, у ході розслідування цих протиправних діянь встановлено факти привласнення значних сум державних активів та їх подальше протиправне переведення за межі України.

«У зв’язку з цим я звернувся до Верховного представника Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики Кетрін Ештон із проханням підтримати зусилля України щодо встановлення, арешту та повернення до України цих коштів», - сказав він.

Також Олег Махніцький повідомив присутніх про те, що у південних та південно-східних регіонах держави поширюються публічні заклики до вчинення протиправних дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності України.

«На такі факти органи прокуратури оперативно реагують у порядку, визначеному законом», - додав він.

У свою чергу гості подякували очільнику відомства за позицію Генеральної прокуратури у цей складний період та за злагодженість у роботі органів прокуратури.



Переглядів: 3327
Поширень: 0