У Вінниці, в Командуванні Повітряних Сил Збройних Сил України повідомили, що значних ушкоджень зазнали всі літаки, на яких особовий склад бригади ніс бойове чергування з охорони повітряного простору України, виконував навчальні польоти та підготовку льотного складу.

– У літаків МіГ-29, МіГ-29УБ та Л-39 в кількох місцях прострілені колеса, перекушені шланги, сокирою порубані кабелі – зазначив Головний інженер авіації авіації ПС ЗС України полковник Петро Скоренький. – Двигуни закидані камінням. Всі масла і технічні рідини калюжами вилилися на землю. Військовослужбовцям частини вдалося зробити тільки поверховий огляд авіатехніки, а тому про конкретні деталі говорити не доводиться, але й так зрозуміло: літаки відновити до льотного стану силами фахівців частини буде неможливо. Вони потребують заводського ремонту.

Водночас офіцер зазначає, що з початком російської інтервенції проти України в авіаційних частинах Повітряних Сил Збройних Сил України проводяться планові заходи, які вже дозволили значно підвищити відсоток боєздатних літаків, готових до виконання завдань за призначенням. Роботи ведуться силами особового складу: інженерами, техніками і механіками авіаційних частин. Значну допомогу в ремонті окремих блоків та агрегатів надають українські державні авіаремонтні підприємства. Крім того безпосередньо до командування військових частин звертаються приватні підприємці, котрі мають досвід з надання послуг у сфері ремонту авіаційної техніки та надають посильну допомогу. Агресія згуртувала громадян України і показала, що незважаючи на розбіжності в поглядах щодо суспільно-політичної ситуації в країні, ми готові разом захищати нашу державу.

– Кількість боєздатних літаків у нас збільшується кожен день, – констатує полковник Петро Скоренький.



Переглядів: 6267
Поширень: 0