Органи прокуратури і військової прокуратури повинні негайно розпочати розслідування і арешти всіх, хто мав відношення до розкрадання в Міністерства оборони. Про це заявив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк із трибуни Верховної Ради у вівторок, 11 березня.

Арсеній Яценюк підкреслив, що упродовж останніх чотирьох років була здійснена «системна диверсія з підриву національної безпеки і оборони України».

«Зараз дійшло до того, що Уряд у нагальному порядку займається тим, що поставляє ТС-1 (авіаційне пальне. - ред.) для того, щоб літали літаки, дизельне пальне, бензин. Це при тому, що бюджетних призначень на такі видатки немає», - наголосив Прем’єр-міністр України.

Він повідомив, що зараз Збройним Силам України поставляються 7 тисяч тонн ТС-1 та 60 тисяч тонн паливно-мастильних матеріалів.

Прем’єр-міністр також додав, що з огляду на стан державного матеріального резерву, а також те, що з недоторканного запасу було виключено товарно-матеріальні цінності, зараз вирішується питання поставок речового майна, «починаючи із взуття і закінчуючи одягом».

Арсеній Яценюк також нагадав: незважаючи на те, що в Криму тричі намагалися вимкнути систему Національного банку та Державного казначейства, Уряд знайшов шлях, як доставити до кримських військовослужбовців 125 млн. грн., які Кабінет Міністрів виділив як одноразову допомогу: «Кожен військовослужбовець отримає ці кошти».



Переглядів: 3362
Поширень: 0