Замість вироблення коректної легітимної процедури обслуговування клієнтів разом із НБУ, ЦБ РФ в односторонньому порядку фактично почав рейдерське захоплення мережі відділень ПриватБанку в Криму, тим самим взявши на себе повну відповідальність за економічні та юридичні наслідки цих незаконних дій.

Центробанк Росії взяв курс на рейдерське захоплення інфраструктури ПриватБанку в Криму

Нелегітимні дії Центрального банку Російської Федерації, що перешкоджають роботі ПриватБанку в Криму, спрямовані на рейдерське захоплення найбільшої на території півострова банківської інфраструктури, повідомляє прес-служба ПриватБанку.

З моменту силової анексії Криму Російською Федерацією банк проводив консультації з представниками всіх сторін для пошуку юридичного компромісу, який дав би можливість відновити на території півострова роботу філій українських банків. На жаль, конструктивна позиція керівництва банку не знайшла підтримки у кримської та російської влади, початково налаштованих на варіант силового захоплення інфраструктури та активів найбільшого банку в Криму.

«ПриватБанк працює за українськими законами і знаходиться поза юрисдикцією Російського Центробанку. У нас є всі ресурси для обслуговування клієнтів у Криму, за винятком юридичної бази, – зазначається в заяві прес-служби ПриватБанку. – Спроби силовими методами встановити контроль над відділеннями ПриватБанку в Криму є рейдерським захопленням банку і в умовах, що склалися, ставлять під сумнів можливість виконання банком своїх зобов’язань на території півострова».

Мережа банківського обслуговування ПриватБанку найбільша в Криму. На півострові працює 2 філії та 337 відділень банку, 483 банкомати, а також 773 термінали самообслуговування. У торговій мережі Криму оплату за картками приймають понад 11 270 POS-терміналів ПриватБанку. ПриватБанк обслуговує в Криму понад 790 тисяч приватних клієнтів і 12 тисяч корпоративних клієнтів. Загальна сума інвестицій банку в розвиток інфраструктури та підтримку економіки Криму становить понад 1 мільярд доларів США.



Переглядів: 2606
Поширень: 0