Державний департамент США вніс зміни в порядок отримання віз для громадян України на основі взаємних домовленостей між Україною і США, що дозволить українцям отримувати візи терміном на 10 років. До цього українці могли отримати візи терміном дії на 5 років. Про це повідомляє прес-служба посольства США в Україні.

"Українцям, яким потрібно відвідати Сполучені Штати на короткий термін у справах бізнесу або з метою відпочинку, зможуть подорожувати в США протягом десяти років без потреби поновлення візи. Це вплине на життя десятків тисяч українців буде і сприяти їх подорожам в США у справах бізнесу і з метою відпочинку. Тепер Україна в цьому аспекті приєдналася до своїх європейських сусідів - Польщі, Румунії, Болгарії, Кіпру та Хорватії", - йдеться в повідомленні.

За інформацією посольства, віза повинна бути дійсною на в\'їзді мандрівного в США, але термін дії візи (термін дії, протягом якого візою можна користуватися) не має зв\'язку з тривалістю періоду перебування на території США, дозволеного мандрівникові Департаментом внутрішньої безпеки США при перетині кордону.

"Особи, у яких буде віза на багаторазовий в\'їзд, зможуть здійснювати численні поїздки в США з будь-якою метою, відповідної цьому типу візи, якщо термін дії їх візи не закінчився, і вони не вчинили правопорушень, за які їм могли б заборонити в\'їзд в США", - зазначили в посольстві.



Переглядів: 3329
Поширень: 0