Оплачена заліковка

Кабінет міністрів розширив перелік платних послуг, які можуть надаватися державними навчальними закладами. Відповідна постанова була опублікована 24 квітня на урядовому порталі.

Зокрема, відтепер навчальні заклади зможуть офіційно брати гроші зі студентів за "складання іспитів та заліків при ліквідації академічної заборгованості, що виникла під час проведення основної сесії". Також буде оплачуватися академічна заборгованість, яка виникла через перехід до іншого вузу.

До переліку платних послуг потрапило "відпрацювання студентами практичних, лабораторних та семінарських занять з дисциплін, що були пропущені без поважних причин". Крім того, стануть платними індивідуальні заняття та додаткові консультації.

Також студенти відшкодовуватимуть витрати за виготовлення студентських квитків і залікових книжок.

Студенти вже відреагували на нововведення погрозою влаштувати революцію.

"Причина таких дій уряду незрозуміла, а от наслідки очевидні - студенти, як одна з найактивніших верств суспільства, не один раз уже доводила, що може змусити владу змінити своє ставлення до себе", - заявив координатор громадської ініціативи "Студентський захист" Андрій Черних.

За його словами, останні рішення уряду у сфері вищої освіти можуть привести до студентської революції на початку вересня.


Переглядів: 4668
Поширень: 0