Франція, всупереч позиції країн Євросоюзу та США, продасть Росії крупні військові судна. Розривати контракт на поставку двох вертольотоносців, загальною вартістю 1,2 мільярди доларів, Париж вважає недоцільним, бо «це завдасть більшої шкоди самому Парижу, ніж Москві», цитує французькі дипломатичні джерела «Голос Америки».

Після військової агресії Росії проти України, Вашингтон і європейські країни закликали Францію переглянути контракт на постачання Москві високотехнологічного військового обладнання. Французьке керівництво спочатку обіцяло прислухатись, але не раніше жовтня цього року, однак у понеділок французькі дипломатичні джерела повідомили, що укладений в 2011 році контракт з Росією на побудову двох вертольотоносців «Містраль» не буде розірвано.

Франція уже підтримує російське вторгнення в Україну?

Французьке джерело «Голосу Америки» повідомляє, що «Містралі» не стануть частиною третього рівня санкцій. Контракт був оплачений, і якщо він не буде виконаний, то вступлять в дію фінансові штрафи, чим уже встигло пригрозити Міноборони Росії.

Перший вертольотоносець – під назвою «Владивосток» – повинен бути зданий до четвертого кварталу 2014 року. Здача другого корабля, «Севастополь», очікується до 2016 року.

Завдяки закупівлі «Містралів» Росія може отримати доступ до передових технологій, що викликає тривогу у деяких союзників Франції по НАТО. Раніше ряд американських законодавців зажадали від Вашингтона надати тиску на Францію, з тим, щоб вона направила чіткий сигнал Росії. 



Переглядів: 8654
Поширень: 0