Військові дії в зоні конфлікту

Зранку ми повідомляли про мінометний обстріл пункту пропуску «Новоазовськ» на Донеччині. На жаль, сьогодні в одній з центральних районних лікарень Донецької області констатовано смерть прикордонника. Він помер внаслідок тяжких поранень черевної порожнини.

Учора ввечері прикордонники донецького загону у пункті пропуску   «Успенка» зупинили для перевірки громадянина Росії. З’ясувалося, що у росіянина, який йшов на вихід з нашої країни, відміток про в’їзд в Україну не було. Під час перевірки речей чоловіка було знайдено погони генерал-майора козачества, 10 шевронів народного ополчення, шеврон сибірських козаків, мисливський ніж, візитні картки координаційних центрів, електронний накопичувач та ноутбук. Під час перегляду інформації з флешки та ноутбука було виявлено безліч фото цього громадянина у формі генерала-майора козаків та фото козацького спецназу з автоматичною зброєю, документи спеціального призначення - посібник для руського козака, методи та способи боротьби ополченця, а в мобільному телефоні - номери терористів. Затриманого передали співробітникам АТО.

Крім того, на Харківщині у пункті пропуску «Куп\'янськ-Вузловий» та «Козача Лопань» прикордонники затримали трьох підозрілих громадян Російської федерації. Як згодом з’ясувалося, вони намагались приєднатися до терористичних бандо формувань. Затриманим росіянам винесено постанову про заборону в’їзду на територію України терміном на 3 роки та повернуто в Росію.

Звільнені території українські військові перевіряють на наявність мін.

 Ситуація в населених пунктах зони конфлікту

3 липня близько 11 години неподалік Краматорська на закладеному терористами фугасному снаряді підірвався автомобіль, у якому перебувала сім’я. Внаслідок вибуху батьки загинули на місці. Почувши вибух, українські військові негайно вирушили в сторону місця події, де знайшли поранену десятирічну дитину. Військові медики на місці надали першу допомогу, після чого військовослужбовці Національної гвардії разом зі співробітниками ДАІ доправили дівчинку для до медичного закладу. Наразі стан дитини стабільний.

В результаті обстрілів терористів були пошкоджені ділянки газопроводів в районі проведення АТО. Внаслідок цього в Луганській області без газопостачання залишилось 196 родин, з яких 50 у селищі Ізварине Краснодонського району та 146 у селищі Вишневе Антрацитівського району.

Сьогодні група озброєних терористів з 10 осіб проникла на територію Свердловського машинобудівного заводу у Луганській області та викрала три автомобілі підприємства.

Сьогодні о 10:45 невідомі скоїли напад на чотирьохпрацівників ДАІ у районі залізничного автовокзалу у Донецьку. В результаті перестрілки троє працівників ДАІ отримали смертельні поранення. Четвертого працівника у важкому стані доправили до лікарні. Для розслідування злочину створено слідчо-оперативну групу. Хід досудового розслідування перебуває на особистому контролі прокурора Донецької області.

 Допомога населення українським військовим

Населення України продовжує надавати посильну допомогу учасникам антитерористичної операції. За даними, отриманими від центрального клінічного військового госпіталю Міноборони спостерігається рекордна кількість бажаючих людей здати кров для поранених бійців. Зафіксовані випадки, коли щоденно до центру крові прибувало 160-200 осіб. Наразі створено максимальний запас крові. Люди, які бажають здати кров, записуються в спеціальну чергу, яка розписана на тиждень наперед. Серед бажаючих здати кров та врятувати життя українським захисникам - люди різних професій та соціального статусу. Приклад для своїх підлеглих показав голова Державної казначейської служби Україниу Київській області Володимир Дуда, банківський працівник Світлана Хівренко, наші колеги – журналісти Наталя Плахотнюк, Андрій Чайка, Наталя Макаренко та багато інших. До цієї ініціативи долучилися працівники Вищого адміністративного суду, Ощадбанку України та багатьох інших установ. Від імені поранених бійців висловлюємо їм щиру вдячність та повагу.



Переглядів: 3300
Поширень: 0