Ситуація на кордоні

Сили Антитерористичної операції продовжують активні дії зі звільнення Донецької та Луганської областей від бандформувань. Проте терористи, які зазнали численних людських втрат та бойової техніки, продовжують чинити опір. Про це сказав на сьогоднішньому вечірньому брифінгу в Києві речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко,

Сьогодні об 11:30 неподалік селища Бірюкове Луганської області терористи з мінометів обстріляли прикордонний наряд. У результаті - 1 прикордонник отримав поранення.

Опівдні на ділянці відділу прикордонної служби «Амвросіївка» Донецької області прикордонники виявили безпілотний літальний апарат, який рухався вздовж українсько-російського кордону.

Ситуація в населених пунктах зони конфлікту

Інженерні підрозділи Збройних Сил України продовжують роботу з розмінування доріг, мостів, будівель та інших інфраструктурних об’єктів у звільнених населених пунктах. Наприклад, у місті Красний Лиман знищено 10 боєприпасів від гаубиці калібру 152 мм, 3 ручні гранати РГД-5. У Слов’янську після інженерної розвідки вивезли 2 вантажівки боєприпасів до різних систем озброєння, 2 кг вибухової речовини часів Великої Вітчизняної війни. У Миколаївці знайдено у схованці 1 тонну тротилу, 10 боєприпасів до міномету, а також знешкоджено 3 протипіхотні та 3 протитанкові міни.

У Слов\'янську військовослужбовці Збройних сил України затримали спільників терористів. Вони намагалися разом з іншими мешканцями у черзі отримати гуманітарну допомогу у вигляді ковбаси. Проте їх викрили обурені жителі міста. Після перевірки затриманих, з’ясувалося, що вони займалися диверсійно-підривною діяльністю. Зокрема, одного з них разом з іншими найманцями було помічено на блокпосту. Наразі особу підозрюваного та ступінь його причетності до диверсійно-підривної та терористичної діяльності встановлюють представники правоохоронних органів.

У Стаханові Луганської області приблизно 100 терористів з Кавказу захопили та почали укріплювати будівлю гірничого факультету Української інженерно-педагогічної академії. На даху будівлі вони встановили зенітну установку. А в лісосмузі біля села Тернове Краснодонського району та неподалік дачних ділянок у селі Фабричне Лутугинського району бойовики розмістили установку «Град».

Також є інформація, що терористи з Росії розміщуються в дитячих таборах та базах відпочинку неподалік села Великий Суходол Краснодонського району, що розташовані поряд з кордоном з Російською Федерацією.

Ватажки бандоформувань усіма силами намагаються підтримати моральний та бойовий дух серед найманців, та залякати місцеве населення своїми великими можливостями. Сьогодні приблизно опівдні вони розповсюдили інформацію про начебто збитий літак збройних сил України СУ-25. За отриманою інформацією від сил АТО, жоден літальний апарат не був збитий. Більш того, усі літаки збройних сил знаходяться у повній бойовій готовності та успішно виконують завдання з подавлення вогневих точок бойовиків, розгромлення їхніх тренувальних баз та опорних пунктів.

Переміщення населення

За оперативною інформацією Державної служби з надзвичайних ситуацій, станом на 6 липня 2014 року загальна кількість громадян України, які виїхали з району проведення АТО, складає 33 376 осіб. Реальна кількість переміщених осіб є більшою, у зв’язку з тим, що значна частина громадян переїхала до родичів та знайомих. 

Маємо повідомити, що в областях України та місті Київ при територіальних органах управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в цілодобовому режимі працюють регіональні штаби із питань переміщених осіб. Для звернення громадян, які виїхали з району АТО, визначено єдиний телефонний номер – 101.

На сайті Держслужби - розміщений також перелік контактних номерів  телефонів  регіональних штабів.



Переглядів: 2771
Поширень: 0