На трасі Красний Лиман – Слов’янськ військові сапери розмінували та знешкодили міну МОН-100, 2 потужних фугаси та підривну систему до них. Проте роботи для інженерів залишається ще дуже багато. Практично цілодобово вони отримують інформацію про безліч мін, гранат та снарядів, які були покинуті терористами після боїв. На черзі – розмінування дороги Слов’янськ – Краматорськ, де прямо на узбіччі та проїжджій частині лежать міни та снаряди, які не розірвались. Тому військові акцентують увагу місцевого населення на тому, щоб люди не робили спроб власноруч впоратись з розмінуванням. Це дуже небезпечно. Рекомендується особливу увагу приділяти ділянкам, де вже є позначки, що територія замінована, і не ризикувати пройти нею без саперів.

Голова правління «Ощадбанку» обіцяє відновити роботу всіх відділень і банкоматів в Слов’янську і Краматорську протягом 1-2 днів. Безпеку транспортування грошей, призначених в першу чергу для пенсіонерів та на соціальні потреби, будуть забезпечувати представники МВС, Національної гвардії України і внутрішньої служби безпеки «Ощадбанку».

Бандити продовжують тероризувати місцеве населення. У Мар᾿їнці вони викрали та вивезли в невідомому напрямку Курахівського міського голову. У Донецьку терористи скоїли розбійний напад та заволоділи 8 автомобілями філії «Приватбанку».

Сьогодні бійці Нацгвардії виявили ще один беззаперечний доказ участі Росії у конфлікті на Сході України. Так, у Слов’янську гвардійці знайшли склад терористів, де зберігалися засоби зв’язку. Він розташовувався в будівлі місцевої автошколи. Маркування на обладнанні свідчить про те, що продукція була випущена в Росії у цьому році.

На півдні Донецької області у Новоазовському районі військовослужбовці Національної гвардії взяли під контроль все азовське узбережжя. Наразі гвардійці та бійці батальйону територіальної оборони «Азов» здійснюють пошук зловмисників, які обстріляли пункт спостереження прикордонників «Обрив» у Донецькій області.

На Чернігівщині на базі навчального центру Сухопутних військ Збройних сил України завершився тренувальний збір з офіцерами-випускниками вищих військових навчальних закладів. Молоді офіцери відпрацювали дії з охорони важливих об’єктів, відбиття нападу диверсійно-розвідувальних груп, при мінометних та артилерійських обстрілах, а також дії при знищенні незаконних збройних формувань.



Переглядів: 3253
Поширень: 0