Як передає «Інтерфакс-Україна», за закон "Про заборону грального бізнесу в Україні", ініційований депутатом Партії регіонів Григорієм Смітюхом і депутатом від БЮТ Валерієм Писаренком, проголосували 340 із 442 народних обранців.

Закон набуває чинності з моменту опублікування й діє до ухвалення спеціального законодавства, що передбачає право здійснення грального бізнесу в спеціально створених ігрових зонах.

З моменту набуття законом чинності припиняється видача ліцензій на здійснення діяльності з організації та проведення азартних ігор в Україні. При цьому ліцензії, видані до дня набуття чинності цього закону, скасовуються.

Закон передбачає за його порушення штраф розміром 8 тис. мінімальних зарплат з конфіскацією ігрового обладнання, а дохід від проведення азартної гри переходить до держбюджету.

Закон визначає, що азартними іграми не є організація й проведення лотерей, гра в більярд, кеглі та ігри, які не передбачають призу та виграшу.

У законі Кабінету міністрів доручається розробити протягом 3 місяців спеціальний закон про гральний бізнес в Україні й спеціальні території, де буде дозволено ігрову діяльність.


Переглядів: 2482
Поширень: 0