Інформація щодо авіакатастрофи

Продовжується робота міжнародної групи експертів з розслідування катастрофи у складі представників британського бюро розслідування та Європейського агентства з безпеки польотів. Група працює у будівлі Державного підприємства обслуговування повітряного руху України. Про це під час сьогоднішньої прес-конференції у Києві заявив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

На виконання доручення Президента України підготовлена угода між Національним бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами та Радою з безпеки польотів Нідерландів про передачу нідерландській стороні повноважень з розслідування катастрофи Боїнгу 777.

Два перші літаки із тілами загиблих пасажирів Boeing-777 вилетіли із Харкова в Нідерланди. Представники Національного бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами України відбули до Великобританії для супроводження бортових реєстраторів.

Військові дії в зоні конфлікту

Тривають бої з ліквідації бандформувань на Сході України. Збройні сили та Національна гвардія України ведуть бій неподалік Лисичанська біля мосту через річку Сіверський Донець.

Сьогодні в результаті впевнених та активних дій підрозділів Збройних Сил України та інших силових структур залучених до АТО, були звільнені три населені пункти: Карлівка, Нетайлово та Первомайське. Над місцевими адміністраціями піднято український прапор як символ повернення миру у ці міста. Виявляючи мужність та героїзм, українські війська продовжують операцію, спрямовану на оточення Донецька. В той же час продовжуються провокаційні дії терористів. Вони спрямовують свої системи залпового вогню «Град» і обстрілюють мирні квартали міста, намагаючись дискредитувати сили АТО.

Сьогодні в районі селища Дмитрівка 4 штурмовики СУ-25 надавали вогневу підтримку підрозділам Збройних Сил України, які мужньо тримають позиції на кордоні нашої держави. Після успішного виконання завдання українськими льотчиками, їх було обстріляно з зенітно-ракетних комплексів потужної дії. Незважаючи на протиракетні маневри та відстріл теплових пасток, два наших літаки на висоті 5200 метрів було підбито. За попередньою інформацією, запуск ракет був здійснений з території Російської Федерації.

Українські військові збили черговий російський безпілотний літальний апарат «Орлан-10» в зоні АТО неподалік населеного пункту Амвросіївка Донецької області.

Ситуація в населених пунктах зони конфлікту

З метою підриву економіки східних регіонів України та за вказівкою з Російської Федерації диверсанти цілеспрямовано знищують та пошкоджують об’єкти інфраструктури Луганської області. Зокрема, терористи замінували будівлі в кварталі «Степной» Луганська, а також знищують посіви в районі селища Хрящувате Краснодонського району, де на даний час спалено вже більше 200 га злакових культур.

На територіях, не підконтрольних терористам, тривають роботи з відновлення пошкоджених ліній електропередач. За інформацією «Дніпрообленерго», бригаді енергетиків вдалося відновити електрику в Горлівці та селищі Травневе на Донеччині. У Амвросіївському районі вдалося відновити електропостачання населених пунктів Олексіївка, Житенко, Комишуваха, Котовського, Красновка, Новоклинівка, Новоукраїнка, Родники. У Сіверську Артемівського району відновлено електро-, водо- та газопостачання.

Незважаючи на заборону терористів, місцева влада Донецька організувала безпечну відправку дітей на оздоровлення. Так, в Святогірськ в оздоровчий центр «Голубок» були доставлені 34 вихованця Мар’їнської школи-інтернату №1, які перебували у Донецьку. Також з міста вирушили відпочивати вихованці обласної школи-інтернату № 1, де вони відпочинуть в оздоровчому центрі «Зоряний» Запорізької області.



Переглядів: 3094
Поширень: 0