Для блокування руху важкої військової техніки та переміщення контрабандних вантажів на придністровській ділянці українсько-молдовського кордону розпочато роботи з інженерного посилення – на 450-кілометровому рубежі прориють рів шириною 3,5 метра і глибиною від 2-3 метрів.

Про це розповів представник прес-служби Південного регіонального управління Держприкордонслужби України Олександр Яковенко.

«Перші 5 кілометрів котловану на ділянці Білгород-Дністровського прикордонного загону кордону вже прорито. Інженерні роботи ведуться з залученням спеціалізованої техніки ДСНС, що працює цілодобово, просуваючись щотижня в середньому на 2,5 кілометра», – зазначив він.

Як уточнив Яковенко, техніку забезпечують дизпальним з резервів Державної прикордонної служби, а також на кошти, які збирають волонтери, що розгорнули в соціальних мережах кампанію на підтримку посилення охорони кордону.

Варто зазначити, що протяжність держкордону України з Республікою Молдова – 1018 кілометрів, в тому числі понад 450-кілометровий рубіж відділяє Україну від самопроголошеного Придністров’я.



Переглядів: 2802
Поширень: 0