Українська сторона на виконання доручення Президента на даний момент не веде і не вестиме жодних військових дій у зоні 20-кілометрів навколо місця падіння літака Boeing 777 «Малайзійських авіаліній» аби забезпечити входження на цю територію міжнародної місії експертів для розслідування причин цієї жахливої трагедії.

Про це під час брифінгу у Києві повідомив Віце-прем`єр-міністр України, голова Державної комісії з розслідування катастрофи літака Володимир Гройсман.

«Є обґрунтовані підозри, що частина тіл пасажирів, загиблих у цій авіакатастрофі, залишається на місці катастрофи літака. Тому потрібно якомога швидше увійти на цю територію», – сказав Володимир Гройсман.

За його словами, вже розроблено чіткий план, який дозволить найближчим часом зробити ще одну потужну спробу увійти в зону падіння літака для проведення міжнародними експертами необхідних слідчих дій.

«Ми знаходимося у тісній співпраці з Нідерландами, з колегами з Австралії, з партнерами з ОБСЄ. Плануємо підтримувати зв\'язок з малазійською стороною. Зі свого боку ми гарантуємо, що жодного пострілу в місцях, де проводитимуться слідчі дії комісії, їх переїзди, розміщення, – не відбуваються і не відбуватимуться. Це рішення однозначно прийняте», – сказав Віце-прем`єр-міністр.

За словами Володимира Гройсмана, представники міжнародної місії неодноразово намагалися потрапити на цю територію, однак в цьому їм перешкоджають бойовики.

За його словами, затримка у розслідуванні пов’язана саме з діями бойовиків.

«Хто нам заважав чотири дні забрати тіла загиблих? Хто не допускав експертів на місце трагедії? Це – терористи, сепаратисти та інші злодії, які роблять все для того, щоб затягнути процес входження на територію катастрофи. У мене немає у цьому жодного сумніву. З боку України є стовідсоткова співпраця, розуміння необхідності проведення швидких дій. Але ми постійно стикаємося з провокаціями, нам увесь час заважають, і роблять це далеко не дилетанти, а спеціально підготовлені люди», – підкреслив Віце-прем`єр.

Зі свого боку присутній на брифінгу Керівник Спеціальної спостережної місії ОБСЄ в Україні посол Ертугруль Апакан подякував Віце-прем’єр-міністру, владним органам України за підтримку і проведену роботу щодо розслідування катастрофи. Він зазначив, що успіх міжнародної місії з розслідування залежатиме від чіткої координації дій всіх сторін.

«Ми хочемо, щоб усі працювали скоординовано, і місія туди потрапила. Ми сподіваємося, що протягом найближчих двох днів це відбудеться», – сказав голова місії ОБСЄ.



Переглядів: 3041
Поширень: 0