До республіки Білорусь, у місто Гомель на залізничну станцію «Північний» вчора прибув російський військовий ешелон у складі 65 платформ із самохідними мінометними установками.

Також вночі через тимчасово неконтрольовані ділянки кордону терористи переправили з Росії в Україну 10 танків, які рухаються у напрямку Донецька.

Обстановка на українсько-російському кордоні залишається складною. Продовжуються обстріли терористами прикордонних підрозділів та позицій сил АТО. З метою провокації бандити обстрілюють територію Росії зі стрілецької зброї, мінометів, артилерії, у тому числі з установок «Град». З боку російських військових у відповідь ведеться вогонь по позиціях українських військових. При цьому йде активна повітряна розвідка з порушенням повітряного простору України.

Так, вчора, о 16:25 прикордонним нарядом на напрямку «Волошино (РФ) – Благовіщенка (Луганська область України), зафіксовано проліт на територію України на глибину до 300 м безпілотного літального апарату, який здійснював розвідку на висоті 1000 м.

Вчора з дев’ятої до одинадцятої години вечора з населених пунктів Маноцький та Митякінське (Ростовська область Російської федерації) здійснювався артилерійський обстріл наших позицій у прикордонні. Приблизно в цей же час відбувся артилерійський обстріл з території Росії по опорному пункту прикордонників в районі Червонопартизанська Луганської області.

Росіяни накопичують живу силу та озброєння поблизу українсько-російського кордону. Так, у Беловський та Суджанський райони Курської області перекинуто бригаду вертольотних підрозділів Збройних сил Росії. Неподалік села Біла Берізка Брянської області зосереджено 34 одиниці військової бронетехніки Російської федерації з нанесеною символікою миротворчого військового контингенту.

Продовжуються активні заходи із затримання терористів. Вчора, о 15:30 при спробі виїзду з України до Росії рейсовим автобусом сполученням Харків – Бєлгород, в пункті пропуску «Гоптівка» прикордонниками затриманий громадянин України, причетний до терористичної діяльності. Затриманий громадянин є активним учасником так званої «Русской православной армии», який за грошову винагороду створював проросійські агітаційні матеріали, що містять ознаки зазіхання на територіальну цілісність та незалежність України. Із затриманим працюють співробітники СБУ.

До того ж, у Маріуполі при спробі виїхати до тимчасово окупованого Криму затримана громадянка України Олена Блоха, яка займалась пропагандою тероризму, очолюючи цілий інформаційний підрозділ у російських найманців Донецька.



Переглядів: 4228
Поширень: 0