У прикордонних із Україною районах Росії виявлені нові підрозділи Збройних сил РФ: це підрозділи 138-ї окремої мотострілецької бригади з Ленінградської області – розгорнуті у Ростовській області; підрозділи 25-ї окремої мотострілецької бригади з Псковської області – у Бєлгородській області; підрозділи 531-го зенітно-ракетного полку з Мурманської області, які розміщені у Курській області.

Учора ж Міністерство оборони РФ почало масштабні військові навчання із залученням понад 100 бойових літальних апаратів, серед яких винищувачі Су-27, МіГ-31, багатофункціональні комплекси Су-34, фронтові бомбардувальники Су-24, вертольоти Мі-8, Мі-24 і Мі 28Н, а також технічні засоби ППО. За повідомленням МО РФ, навчання триватимуть до 8 серпня.

Україна розцінює проведення таких безпрецедентних військових навчань на кордоні з Україною як провокацію. Керівник прес-служби держдепартаменту США Джен Псакі також озвучила глибоку стурбованість Білого дому проведенням Росією «провокаційних» навчань ВПС і ППО у прикордонних з Україною районах. При цьому, вона в черговий раз звинуватила РФ у передачі бойовикам на сході України зброї, у т.ч. ракетних систем залпового вогню.

Загальна кількість накопичених Росією підрозділів Збройних сил та Внутрішніх військ МВС РФ, зосереджених уздовж Державного кордону України нараховує близько 45 тисяч осіб, 160-ти танків, до 1360 бойових броньованих машин, до 350 артилерійських систем.



Переглядів: 3530
Поширень: 0