Сьогодні вночі за ініціативи РФ відбулось екстрене засідання Ради Безпеки ООН, на якому більшість учасників засідання прямо звинуватили Росію у розв’язанні військового конфлікту на Сході України. Представник США зазначив, що Росія має дотримуватися територіального суверенітету України та припинити постачання зброї бойовикам. Представник Великобританії назвав винуватцями гуманітарної кризи у східній Україні терористів та Росію, яка має пряме відношення до погіршення ситуації на цій території.

Пропозицію Міністерства закордонних справ Російської Федерації щодо так званої міжнародної гуманітарної місії на Донбасі український МЗС вважає цинічною. Бо саме Росія продовжує дестабілізувати ситуацію на сході України, всебічно підтримує злочинні дії терористів та несе повну відповідальність за гуманітарні проблеми у Донецькій і Луганській областях.

Терористи, серед яких є значна кількість громадян РФ, свідомо руйнують інфраструктуру регіону, житлових будинків, нападають на медичні заклади та їх персонал, обстрілюють лікарні, викрадають карети «швидкої допомоги». Правозахисна організація «Human Rights Watch» у своєму звіті також засудила такі злочини проросійських бойовиків, закликавши негайно покласти цьому край.

Натомість сили АТО, звільняючи від терористів населені пункти Донбасу, повертають громадянам мир, забезпечують поступове відновлення інфраструктури та повернення до нормального життя.

З червня в Україні створений та ефективно працює Міжвідомчий координаційний штаб під керівництвом Державної служби з надзвичайних ситуацій, до складу якого крім українських відомств, увійшли представники ООН та Червоного Хреста. У тісній взаємодії з ними українська влада робить все для забезпечення першочергових гуманітарних потреб цивільного населення та внутрішньо переміщених осіб. Створені гуманітарні коридори для тих, хто бажає залишити зону АТО.



Переглядів: 3096
Поширень: 0