Прикордонні підрозділи продовжують здійснювати охорону та захист державного кордону України в умовах складної обстановки. Вчора з 23:30 до 23:40 на ділянці відділу прикордонної служби «Красна Талівка» Луганського загону терористи атакували прикордонний наряд з використанням стрілецької зброї та гранатометів. Напад прикордонниками було успішно відбито.

Ситуація на кордоні станом на 12 годину 9 серпня

Також вчора українські прикордонники виявили протипіхотну міну, вибуховий пристрій з дистанційним керуванням провідного типу, два невикористаних реактивних снаряди «Фагот» та залишки пускових пристроїв від них на ділянці відділу «Амвросіївка», що на Донеччині.

Сьогодні о п’ятій ранку з території Росії з напрямку російського населеного пункту Підгаївка був обстріляний прикордонний наряд на ділянці відділу «Біловодськ» у Луганській області.

Продовжується активне ведення повітряної розвідки та випадки порушення повітряного простору України російськими безпілотними літальними апаратами. Так, вчора після 21 години проліти трьох російських безпілотників, які з’явилися з боку тимчасово окупованого Криму, були зафіксовані в районі населеного пункту Комісарівка, в районі населеного пункту Новопетрівка та в районі пункту технічного спостереження «Кирилівка». Також вчора в той же час було виявлено ще 4 безпілотники – 2 з них в районі порту «Маріуполь», які летіли вздовж берегової смуги в напрямку населеного пункту Седове та 2 інших – на ділянці відділу «Червоний Чабан» Херсонського загону.

Продовжується накопичення російської військової техніки уздовж українського кордону. Так, до села Вейделевка Воронезької області РФ, що знаходиться у 10 км від Державного кордону України, передислоковано підрозділи Псковської повітряно-десантної дивізії ЗС Росії. У районі м. Ровеньки Воронезької області РФ в піонерському таборі «Айдар» дислокується російський танковий полк. З 11 липня на території Брянської області продовжують розгортання батальйонні тактичні групи Збройних сил Росії у складі 32-ї та 35-ї окремих мотострілецьких бригад, які прибули з м. Шилово Новосибірської області та м. Алєйск Алтайського краю, та 120-ї артилерійської бригади з м. Юрга у Кемеровській області. Особовий склад цих з’єднань проводить підготовку вогневих позицій, маскує та укріплює райони розташування, а також облаштовує польові табори.



Переглядів: 4029
Поширень: 0