Російська сторона продовжує постачання озброєння та найманців через тимчасово неконтрольовані ділянки Державного кордону України. З території РФ було здійснено 4 обстрілів позицій сил АТО та українських прикордонних підрозділів. Так, вчора з 20:35 до 21:45 російські військові обстріляли прикордонний загін в районі селища Красна Талівка. Всього було зроблено 40 артилерійських пострілів з боку російського села Волошине.

З напрямку російського села Маноцький протягом 3 годин росіяни обстрілювали наш прикордонний блокпост неподалік села Камишине. О 2 годині ночі масованого мінометного обстрілу зазнав пункт пропуску «Успенка» на Донеччині. Росіяни здійснили близько 150 пострілів, пошкоджена будівля пункту пропуску та лінії зв’язку.

Сьогодні опівночі з боку Російської Федерації було здійснено обстріл блокпосту Нацгвардії в районі населеного пункту Успенка з установок «Град».

Учора о 14:00 терористи обстріляли зі стрілецької зброї патруль українських військових на ділянці луганського прикордонного загону. Військовослужбовці відкрили вогонь у відповідь та відбили атаку.

Мінометним та артилерійським обстрілам, як правило, передує повітряна розвідка росіян. Так, вчора прикордонний наряд в районі пункту пропуску «Красна Талівка» на Луганщині зафіксував політ безпілотного літального апарату, який на висоті близько 2 км здійснив заліт на територію України. А о 21:30 в районі Мілового Луганської області зафіксовано політ російського вертольота Мі-24, який рухався на висоті близько 200 м на напрямку «Чортково (РФ) – Мілове (Україна)».

МЗС України 11 серпня у своїй заяві вказав російській стороні на завдані за останні дні з території Росії масовані та численні артилерійські удари з використанням гаубиць, ракетних систем залпового вогню «Град» та мінометів по позиціях Збройних Сил України неподалік населених пунктів Амвросіївка та Успенка Донецької області, Біловодськ, Деркульське, Іванівка, Красна Талівка, Мілове, Станично-Луганське та Юганівка Луганської області, а також по населених пунктах Василівка, Ільїнка Донецької області та Дякове, Міусинськ, Петропавлівка Луганської області. Внаслідок обстрілів є загиблі та поранені.

Кричущим є той факт, що сотні мешканців села Степанівка Донецької області залишилися без даху над головою внаслідок масованих обстрілів 10 та 11 серпня з території Росії із застосуванням ракетних систем залпового вогню «Град». Лише за останній тиждень українські прикордонні підрозділи обстрілювалися з території Російської Федерації понад 13 разів, було зафіксовано 9 випадків порушення повітряного простору України російськими вертольотами. Під вогневим прикриттям артилерії РФ продовжуються спроби незаконного проникнення на територію України російських найманців і військової техніки.

Усі ці провокації Росія здійснює на тлі гучних заяв Кремля про необхідність вирішення начебто гуманітарної катастрофи на сході України. Цинізм ситуації полягає в тому, що, вбиваючи українських військових та мирних жителів, знищуючи інфраструктуру українських міст і сіл, Росія та підконтрольні їй терористи самі ж є першопричиною гуманітарної кризи.



Переглядів: 2791
Поширень: 0