Головнокомандувач Об\'єднаними збройними силами НАТО в Європі Філіп Брідлав убачає небезпеку повторення сценарію дестабілізації з боку Москви за моделлю України в інших країнах Східної Європи. Про це генерал військово-повітряних сил США заявив в інтерв’ю німецькому виданню Welt am Sonntag, оприлюдненому в неділю, 17 серпня пише DW.DE.

Брідлав переконаний, що через наявну загрозу сили поліції та армії східноєвропейських країн повинні бути готові до її подолання. Відповідаючи на запитання, які наслідки матиме потенційна поява "зелених чоловічків" у інших країнах Східної Європи, Брідлав нагадав про статтю 5 Північноатлантичної угоди, якою передбачено право на колективну оборону у випадку доведеної агресії з боку третьої держави.

Водночас американський генерал наголосив, що, незважаючи на агресію Росії щодо України та активну підтримку Москвою сепаратистів на Донбасі, жодна з країн НАТО "наразі не хоче військового втручання у конфлікт". "Члени Альянсу погодили надання Україні допомоги для поліпшення її військових можливостей, а також підтримки Києва у проведенні реформ в оборонній сфері", - зауважив Брідлав.



Переглядів: 3964
Поширень: 0