Терористи продовжують обстрілювати житлові масиви та об’єкти інфраструктури в зоні АТО. Так, сьогодні, в Луганську бойовики чеченської національності з установок «Град», які попередньо були встановлені у східних кварталах міста, обстріляли житлові будинки.

На території села Чорнухине Перевальського району у результаті артобстрілу терористи пошкодили газопровід низького тиску, унаслідок чого припинено газопостачання 200-м абонентам.

На звільнених від терористів територіях Донбасу – а це 27 районів та міст Донецької та 13 Луганської областей – Міністерство соціальної політики налагодило виплату пенсій. Водночас соціальні виплати поки що не отримують у містах Сніжне, Горлівка, Єнакієве, Жданівка, Кіровське, Макіївка, Торез, Харцизьк, Шахтарську та Шахтарському районі, Ясинуватій та Ясинуватському районі, а також у Донецьку та Луганську.

СБУ затримала групу терористів, які планувала напередодні святкування Дня Незалежності збити літак сил АТО.

Це 6 російських найманців, віком від 21 до 53 років, діяльність яких координувалась з Росії. Встановлено, що за вказівкою російської спецслужби, терористи реалізовували плани терористичних атак на стратегічно важливі об’єкти Харківської області. Зокрема, на початку липня терористи намагалися підірвати вантажний потяг на перегоні Зміїв-Занки та вчинили збройний напад на будівлю «Харківського бронетанкового заводу». Організатори групи вербували місцевих мешканців, забезпечували їх зброєю та засобами ураження. Під час затримання правоохоронці вилучили 5 РПГ, РПВ «Шмель», два автомати Калашникова, пістолет Макарова, 5 гранат РГД-5, 7 підствольних гранат, бойові набої. Також знайдено флеш-накопичувач з відзнятими доказами вчинення злочинів, адже свою діяльність терористи документували на відео, щоб звітувати перед своїми кураторами з Росії. Триває досудове розслідування за ст.258 (терористичний акт).

Мешканці Лисичанська Луганської області отримали чергову, третю партію гуманітарної допомоги від жителів Черкаської області. Це 20 тонн продуктів харчування, які сьогодні доставлені до міста.

 



Переглядів: 3029
Поширень: 0