Терористи продовжують обстрілювати мирних мешканців на тимчасово підконтрольних їм територіях. Так, з установок «Град», переданих з Росії, вони зробили 8 залпів по селищу Оленівка Донецької області. Вибухами зруйновано кілька будинків і господарських споруд. 

У Макіївці Донецької області терористи обстріляли житлові райони та промислові об’єкти, є жертви серед мирного населення. У селі Нижня Кринка Макіївської міськради внаслідок бойових дій знеструмлено шахту «Ясинівка-Глибока», що призвело до її затоплення. Також у Макіївці бойовики терористичного угрупування «ДНР» викопали траншеї прямо посеред житлового кварталу. Водночас місцеві мешканці виступили проти того, щоб бойовики використовували їх місто як поле бою.

У Донецькій області упродовж минулої доби терористи викрали 22 людей. Загалом з квітня викрадено 1026 осіб. Наразі вдалося звільнити 558 осіб, залишається невідомою доля ще 468 осіб. На щастя, інформація про викрадення трьох мирних мешканців у Харкові 17 серпня, не підтвердилася.

У Шахтарську терористи замінували периметр шахти «Вікторія», у Ясинуватій - об’їзну дорогу, по якій можливий виїзд у напрямку Червоногвардійського району.

Після обстрілу терористів пошкоджено газопровід низького тиску на території села Чорнухине Перевальського району, вежу базових станцій операторів мобільного зв’язку «Київстар» та «МТС» в Краснодонському районі, одну з ліній електропередач Луганської ТЕС у місті Щастя та споруди на території підприємства «Антрацитвуглеремонт».

Ситуація у Донецьк залишається складною. У місті тривають відновлювальні роботи на пошкоджених терористами мережах электро- і газопостачання. Фахівці «Донецькміськгазу» відновлюють ушкоджений газопровід високого тиску у Ленінському районі. Зараз у Донецьку залишається без газопостачання 19 багатоквартирних будинків, 425 будинків приватного сектору та 23 промислових підприємства. Через повне або часткове руйнування російськими найманцями квартир і будинків, не можуть бути підключені до газопостачання 68 абонентів. Аварійні бригади енергопостачальних підприємств працюють у Петровському і Куйбишевському районах.

У п’яти містах і селах Донецької області протягом 19 серпня відновлено світло в будинках, де загалом проживає 330 тисяч мешканців. У відновленні електропостачання в Донецькій області вчора взяли участь 420 енергетиків у складі 150 бригад з використанням 136 машин спецтехніки. Це найбільш масштабні відновні роботи з часу початку бойових дій.

Донецькобленерго також відремонтувало лінію електропередачі Чайкіно- Ясинувата - 110 кВ і подало напругу на насосну Верхньо-Кальміуської фільтрувальної станції, яка забезпечує водою місто Донецьк. Роботи з відновлення проводились в умовах «зеленого коридору».



Переглядів: 2795
Поширень: 0