Урядові фахівці зі Сполучених Штатів Америки, які мають досвід роботи у надзвичайних ситуаціях в умовах обмеження або припинення енергопостачання, приєднаються до роботи Кризового енергетичного штабу Кабінету міністрів України. Такої домовленості досягли під час зустрічі Віце-прем`єр-міністр України – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман і заступник міністра з питань безпеки, інфраструктури та енергетичного відновлення США Вільям Брайан.

Pаступник міністра енергетики США В.Брайа: Завдання моєї команди – допомогти вам здолати цю зиму

Учасники зустрічі зійшлися на думці, що найголовнішій аспект, на якому необхідно сконцентрувати спільні зусилля – проходження Україною осінньо-зимового періоду в умовах припинення постачання російського газу і, особливо, вирішення цього питання у Східних областях. Вони обговорили комплекс заходів, які можуть бути запропоновані США для допомоги України в цій ситуації.

«Задача моєї команди – допомогти вам здолати цю зиму. Ваші завдання надзвичайно серйозні. Ми розробляємо технології, процедури, інструменти і плануємо моделі підготовки до надзвичайних ситуацій в умовах припинення енергопостачання. Сподіваюсь, цей досвід допоможе Україні», – зазначив Вільям Брайан.

За його словами, склад експертної групи буде сформовано у найближчий час.

Ми маємо бути готові, у разі необхідності, протистояти викликам, якщо ситуація піде за найгіршим сценарієм. І для нас вельми важливо використати досвід тих, хто вже неодноразово стикався с подібними викликами”, – наголосив Володимир Гройсман.



Переглядів: 3128
Поширень: 0