«Наша інтеграція до ЄС - це наш цивілізаційний вибір, який жодним чином не спрямований проти когось. Навпаки, Угода позитивно вплине на взаємини з усіма нашими сусідами, в першу чергу, в економічній сфері. Ми зацікавлені в тому, щоб наші міжнародні партнери сприйняли наше рішення», - наголосив Петро Порошенко.

Президент України висловив сподівання, що консультації у форматі ЄС-Україна-«Євразійська трійка», що пройдуть сьогодні у Мінську, сприятимуть пошуку діалогу, в тому числі – в питаннях економічної співпраці. «Для нас важливо, щоб наші сусіди усвідомили - підписання Угоди між Україною та ЄС не несе для них ризиків і втрат. Ми зацікавлені у взаємовигідних економічних взаєминах з усіма сусідами і партнерами», - наголосив Петро Порошенко.

Значну частину зустрічі Петра Порошенка з Кетрін Ештон було присвячено ситуації на Сході. Глава держави наголосив, що встановлення миру та імплементація всіх пунктів мирного плану – його ключова мета. Він поінформував Високого представника ЄС про загострення ситуації на Донбасі, про бойові дії, які ведуть найманці проти української армії та цивільного населення, а також про факт затримки 10 російських військовослужбовців на території України. «Україна платить надто дорогу ціну за свою незалежність і право самостійно обирати цивілізаційний шлях розвитку», - заявив Президент.

Також Петро Порошенко наголосив на необхідності звільнення всіх заручників, зокрема, льотчиці Надії Савченко, яку утримують у російській в’язниці. «Ми апелюємо до всього світу з проханням підтримати Україну і сприяти тому, щоб Україна створила ефективну систему контролю над кордоном з РФ, аби унеможливити проникнення через кордон зброї, військової техніки і найманців. Тоді конфлікт буде вирішено протягом дуже короткого часу», - заявив Президент.

Петро Порошенко запевнив європейську сторону, що він як гарант Конституції забезпечить проведення вільних, демократичних і прозорих парламентських виборів.



Переглядів: 2933
Поширень: 0