Хочемо поінформувати, що з 15 до 26 вересня відбудуться українсько-американські тактичні навчання «Rapid Trident 2014» (Стрімкий Тризуб-2014). Навчання проходитимуть на території міжнародного центру миротворчості та безпеки Академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного в Яворівському районі Львівської області.

У навчаннях візьмуть участь 633 військовослужбовці (офіцерів та курсантів випускних курсів) Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та близько 670 учасників з 15 країн світу.

Основною метою українсько-американського тактичного навчання «Rapid Trident 2014» є підготовка офіцерів штабу та особового складу багатонаціонального підрозділу (батальйону) до планування та проведення операції з підтримання миру.

Міжнародний центр миротворчості та безпеки був сформований на базі 232 загальновійськового полігону І категорії Сухопутних Військ Збройних Сил України у листопаді 2007 року. Це найбільший полігон Європи для підготовки підрозділів Сухопутних військ - площею близько 240 квадратних кілометрів.

Центр забезпечує проведення бригадних тактичних навчань з бойовою стрільбою з усіх видів зброї, артилерії, засобів ППО; бомбометання бомбами до 500 кг; стрільб некерованими ракетами з вертольотів бойової підтримки та із танків, БТР та БМП на визначених директрисах. Також Центр здійснює підготовку спеціальних підрозділів, аеромобільних підрозділів, включаючи десантування парашутним та посадочними способами, підрозділів з форсування водних перешкод та миротворчих підрозділів.

Дозвіл на участь іноземних військовослужбовців у військових навчаннях на теренах України був наданий 1 квітня поточного року Верховною Радою України. Військові навчання подібного формату проводяться в Україні, починаючи із 1995 року.



Переглядів: 2879
Поширень: 0