Віктор Ющенко підтримує необхідність заборони в Україні грального бізнесу до вирішення питання жорсткого законодавчого врегулювання діяльності з проведення азартних ігор, організації та утримання тоталізаторів, гральних закладів, зокрема, шляхом обмеження територій, де можуть бути розміщені зони грального бізнесу, заборони розташування гральних закладів у межах населених пунктів, мінімізації негативних соціальних наслідків від цієї діяльності.

Однак глава держави все ж застосував право вето до закону «Про заборону грального бізнесу в Україні» як такого, що порушує низку положень Конституції України, підтримуючи при цьому також позиції Міністерства юстиції і Міністерства фінансів України. На думку В.Ющенка, цей закон призведе до втрати близько 200 тисяч робочих місць. В умовах світової фінансової кризи Президент не може піти на це. Так, за оперативними даними, падіння ВВП прогнозується на рівні 21%. Крім того, у разі набуття чинності без відповідного доопрацювання закону, держава зазнає значних збитків через недоодержання податкових надходжень.

На думку глави держави, прийняття закону про заборону грального бізнесу у чинній редакції лише спричинить збільшення тіньового сектору у цій сфері. Тому взагалі дивним і непослідовним виглядає передбачене законом, що надійшов на підпис Президентові, скасування адміністративної відповідальності за відповідні дії, пов\'язані з організацією азартних ігор на гроші, речі та інші цінності.

Президент пропонує передбачити у законі, що ліцензії, видані суб\'єктам підприємницької діяльності до дня набуття чинності цим законом, не скасовуються, а їх дія зупиняється і відновлюється з дня створення спеціальних гральних зон відповідно до законодавства, яким буде врегульовано здійснення грального бізнесу в таких зонах.

Крім того, глава держави порушив питання забезпечення соціальних прав працівників гральних закладів, часткове безробіття яких пов\'язано із забороною грального бізнесу.

Як повідомляє прес-служба Президента, при доопрацюванні парламентом закону «Про заборону грального бізнесу в Україні» В.Ющенко його підпише.


Переглядів: 2450
Поширень: 0